ZBOG PROBLEMA U OV CENTAR UPITNA OBNOVA TERENA STADIONA KOŠEVO

Budući da su se na dnevnom redu ove sjednice nalazile dvije tačke od posebnog interesa za širu društvenu javnost, a tiču se rekonstrukcije terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, a koja se treba provesti u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić će od Općinskog vijeća tražiti zakazivanje hitne sjednice Općinskog vijeća.

Podsjećamo javnost da ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

  • Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Nogometni/Fudbalski savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od strane Vijeća. O terminu održavanja sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena – saopćeno je iz sarajevske Općine Centar.

Poznato je da u Općinskom vijeću Centar postoje problemi unutar vladajuće “Trojke”, a da li će zbog svega propasti obnova terena na koju se čeka godinama ostaje da se vidi.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima