Vrhunac karijere za bh. sudiju: Irfan Peljto glavni arbitar na utakmici Lige prvaka

Drugi upravo čitaju

Zahvaljujući fudbalskom sudiji iz Sarajeva, koji će doživjeti vrhunac karijere, možemo reći da je fudbal u Bosni i Hercegovini napredovao.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto dijelit će pravdu na utakmici Lige prvaka između Bešiktaša i Ajaxa koja se igra u srijedu 24. novembra.

Za rođenog Sarajliju ovo će biti kruna karijere s obzirom na činjenicu da će postati prvi bh. sudija koji će biti glavni arbitar na jednoj utakmici najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu.

vrhunac karijere za sudiju irfana peljtu

37-godišnji Peljto već duži niz godina radi kao FIFA sudija, a sudio je na utakmicama Europa lige, Lige Nacija, kvalifikacija za Europsko prvenstvo kao i Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Peljto će kao glavni arbitar imati pomoćnike Davora Belju i Senada Ibrišimbegovića, dok će ulogu četveroga sudije obavljati Miloš Gigović.

KAKO POSTATI SUDIJA U FUDBALU?

Nakon četiri odigrana kola Turski prvak nije upisao bodove pa s razlogom zauzima posljednje mjesto grupe C. S druge stane Ajax igra u sjajnoj formi pa ne čudi da čvrsto drže prvu poziciju s maksimalnim učinkom. Prethodni meč drugog kola Lige prvaka u Amsterdamu završen je pobjedom Ajaxa rezultatom 2:0.

Utakmica na Vodafone Areni igra se u srijedu s početkom od 18:45.

Možda te zanima