(VIDEO) Amar Osim pred Igman: Trebamo se pokušati vratiti u atmosferu i energiju koju smo imali protiv Željezničara

Drugi upravo čitaju

Trener Veleža, Amar Osim, u razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu mostarske ekipe je najavio zaostalu utakmicu drugog kola Premijer lige BiH protiv Igmana, koja se danas igra u Gabeli na stadionu Perica Pero Pavlović od 17 sati i 30 minuta.

Meč se igra u Gabeli zbog radova na stadionu Rođeni, a uoči susreta sa Igmanom, Osim je poručio kako je njegova ekipa nakon fine utakmice sa Željeznilarom odigrala manje finu utakmicu sa Leotarom. 

‘‘Zaostala utakmica protiv protivnika koji je dobio puno na samopouzdanju nakon pobjede protiv Sarajeva, koji će vjerovatno biti malo umorniji od nas, ali to ništa ne znači. Ono što gube na svježini, odnosno na umoru, mogu dobiti u činjenici da igraju rasterećeniji nego mi, jer su svoj neki cilj ostvarili‘‘, kazao je Osim.

Osim se potom osvrnuo na svoju ekipu.

‘‘Nakon fine utakmice sa Željom, odigrali smo manje finu utakmicu sa Leotarom. Sada treba pokušati se vratiti u nekakvu atmosferu i energiju koju smo imali sa Željom. Ako to bude slučaj i protiv Igmana, imamo fine šanse da se radujemo svi zajedno. Ako ne bude, možemo imati velikih problema, jer je Igman pokazao u svim utakmicama koje je do sada odigrao da može biti jako, jako nezgodan‘‘, kazao je Osim. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima