back to top

Velež pobjedom želi krunisati ovu godinu

Drugi upravo čitaju

Feđa Dudić poručio: Velež pobjedom želi krunisati ovu godinu

U okviru 19. kola Premijer lige BiH u nedelju se u Mostaru igra meč u kome mostarski Rođeni dočekuju ekipu FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Piše: Rešad Mamela

Biće ovo prilika da oba rivala na završetku sezone pokušaju osvojiti nove bodove i poboljšaju trenutni plasman na tablici. Sigurno da će ovo biti zanimljiv meč u kome će oba šefa struke, Feđa Dudić kod Veleža i Nemanja Miljanović kod gostiju, tražiti od svojih izabranika maksimum znanja, borbenosti, htijenja…

Raspoloženje u domaćem taboru nakon pobjede u prošlom kolu protiv Olimpika (2:0,op.au.) je na visokom nivou i sada su sve misli okrenute ka nedeljnom rivalu iz Doboja. Nakon zasluženog odmora svi igrači u ekipi Rođenih koji su u konkurenciji za početnih jedanaest, marljivo su trenirali i ispunjavali sve zamisli šefa stručnog štaba Dudića i njegovih saradnika i svi jedva čekaju početak meča.

Nema sumnje da će svi oni koji istrče na nogometni tepih stadiona Veleža (Cvijanović, Pršeš, Brandao, Mulić, Zvonić, Ćosić, Vehabović, Radovac, Zeljković,…) pružiti maksimum znanja i borbenosti u želji da sezonu završe novom pobjedom i sjajnim bodovnim saldom.

velež pobjedom želi krunisati ovu godinu
Feđa Dudić poručio: Velež pobjedom želi krunisati ovu godinu

O očekivanjima u ovom meču, igračkom kadru, protivniku, jesenoj sezoni… vispreni nogometni mag Feđa Dudić, rekao nam je sljedeće:

“Sigurno nas očekuje teška utakmica jer se radi od mladoj i dobroj ekipi Mladosti koja dosta trči i uz iskusne Dedića i Šišića čine dobru cijelinu. Posebeno su opasni prema naprijed,u brzim kontrama Hiroš, Hadžić, Vazda, Dedić mogu dati svakoj ekip gol. Također, mladi Alić je opasan iz prekida, tako da ćemo morat pripaziti i na te standardne situacije”, poručio je mladi stručnjak zatim dodao:

“Uz sav respekt i poštovanje ekipe Mladosti probat ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede i krunišemo godinu na najbolji mogući naćin, a sigurno da imamo kvaliteta za to. Pak što se tiče igračkog kadra, sigurno je neće biti Radovića koji ima tri žuta kartona, Bihorac se tek oporavio, a i golman Bogdanović se žali na povredu, pa ćemo vidjeti do nedjelje hoće li biti spreman. No,jedno je sigurno – ko god da istrči u prvih jedanaest odigrat će na najvišem nivou, od prvog minuta moramo biti borbeni, pouzdani, ofanzivni…jer samo takvim pristupom možemo sezonu završiti na najbolji način, pobjedom sa nova tri boda i naš konto zaokružiti sa ukupno 33 boda. “

“To bi bio odličan rezultat, poslije 19 kola imali bi 33 boda, a lani smo u ova doba poslije 22 odigrana kola imali 32 boda, što samo po sebi govori o ovogodišnjoj uspješnoj sezoni.To bi bio uspješan rezultat i najava našeg još boljeg i učinkovitijeg proljeća.”

Možda te zanima