Situacija nije sjajna, ali imamo šanse i u kvalifikacijama

Drugi upravo čitaju

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine ove sedmice očekuje nastavak kvalifikacija za EURO. U petak dočekujemo Lihtenštajn, a tri dana kasnije gostujemo na Islandu. Uoči predstojećih utakmica za magazin Sport govorio je selektor Meho Kodro koji se osvrnuo na svoj prvi kratki mandat, te ponovni izbor na ovu funkciju.

U uvodnom dijelu razgovora govorio je o prvom mandatu, koji je kratko trajao – četiri mjeseca.

„Činjenica je da su ta dešavanja u i oko reprezentacije bila otvorena rana dugo vremena i dugo je boljelo. Kasnije se to zamirilo i sudbina je htjela da ponovo dobijem priliku da budem tu. Nadat ćemo se i radit ćemo da ovaj mandat duže traje“, kazao je selektor.

U međuvremenu se okrenuo klupskoj karijeri za koju ističe da je bila zanimljivo iskustvo.

„Raditi u Španiji – to je za mene bila posebna stvar. Iskustvo u Sarajevu je isto bilo specifično i zanimljivo, ali bilo je kratko. Ljudi koji su tada vodili klub su mislili da treba da se desi promjena, to drugačije ne mogu da objasnim. To mi je, priznat ću, bilo čudno i iznenadilo me. Gledajući rezultatski s ove distance, mislim da je bilo dosta dobro. Švicarska je posebna priča. Švicarska liga je malo zanemarena, gledajući izvana, percepcija je da liga nije na nivou na kojem ja mislim da jeste. Za mene je to bilo jedno fino iskustvo. Dobro mi je došlo da uokvirim neke stvari“.

Kaže da je i prije izbora za selektora pratio utakmice reprezentacije naglasivši da je znao šta se dešava.

„Uvijek sam mislio i danas mislim da reprezentacija ima dobre igrače – spoj iskustva i mladosti, dosta mladih igrača koji još nisu doživjeli svoj vrhunac. Mislim da imaju potencijala i da mi to možemo da podignemo na jedan veći nivo, kako radno tako i rezultatski i to je jedan od mojih poslova u narednom periodu“, istakao je Kodro.

Poručio je i da će obratiti pažnju na igrače iz domaće lige. „Pratimo ligu, naravno, i pratit ćemo je. Mislim da ima igrača na koje treba obratiti pažnju“.

Kada je riječ o nastavku kvalifikacija kaže da očekuje puno.

„Ja stvarno mislim da mi imamo šanse i u kvalifikacijama. Šanse nisu velike, imajući u vidu da naša glavni konkurent Slovačka ima sedam bodova više nego mi. Situacija nije sjajna, ali sve počinje od nas – da mi dobijemo naše utakmice, a Slovačkoj neće biti lagano da igra protiv Portugala. Ta bi se prednost mogla istopiti u prve tri utakmice. Moja priželjkivanja su da mi dođemo u zadnji ciklus sa šansama za kvalifikaciju. Je li to realno očekivati – jeste, je li teško – jeste, ima li nade – ima. Baraž je naša druga šansa. O tome sada uopšte i ne razmišljam“, kazao je, između ostalog, Kodro.

federalna.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima