back to top

Sastaju se stari rivali Velež i Borac, Dudić optimističan

Drugi upravo čitaju

Danas se u Mostaru na stadionu „Rođeni“ sa početkom u 18 sati, igra jedan od derbi mečeva 21. kola Premijer lige, a u kome se sastaju stari rivali Velež i Borac iz Banja Luke.

Biće ovo izuzetno bitan susret za oba rivala u njihovoj trci za nastup na Evropskoj nogometnoj sceni.

Velež je na šestoj poziciji i ima 34 boda, a Borac je četvrti sa 35 do sada osvojenih bodova, a što samo po sebi govori o važnosti ovog derbi meča za oba rivala. Oba šefa stručnih štabova, Feđa Dudić kod domaćih i Marko Maksimović kod gostiju imaju dosta problema oko sastava. Oba rivala biće znatno oslabljena zbog neigranja dosta igrača zbog kartona i ozljeda.

sastaju se stari rivali velež i borac
Sastaju se stari rivali Velež i Borac, Dudić optimističan

Pa tako kod Veleža neće biti u sastavu Osmić, Pršeš, Hasanović…a kod Borca
Ćorić, Lukić, Jovanović, Milojević, Dujaković…ali i u jednoj i drugoj ekipi ima kvalitetnih pojedinaca koji će ih dostojno zamjeniti.

U domažem taboru raspoloženje je na visokom nivou,svi igrači (Kjosevski, Anđušić, Zvonić, Radovac, Cvijanović, Georgijević…) koji su u rosteru za ovaj susret jedva čekaju početak meča. Svjesni su da ih čeka izuzetno kvalitetan rival koji u svojim redovima ima dosta dobrih igrača (Zakarić, Vranješ, Ziljkić, Pavlović, Ćosić, Subić…),koji igra kvalitetno i koji svakom rivalu može zadati dosta problema, bez obzira gdje se igra meč.

sastaju se stari rivali velež i borac
Sastaju se stari rivali Velež i Borac, Dudić optimističan

Šef stručnog štaba Veleža, perspektivni trener koji ima već svoju prepoznatljivu filozofiju nogometne igre, vispreni Feđa Dudić, o očekivanjima u ovom veoma bitnom meču za oba rivala,rekao nam je vrlo ljubazno sljedeće:


“Svi u klubu smo veoma svjesni značaja ovog derbi meča za oba rivala. Iako najavljuju da će nastupiti oslabljeni to nimalo ne umanjuje vrijednost i kvalitet gostiju koji zaista u svojim redovima ima par sjajnih igrača (Vranješ, Zakarić, Ziljkić) a po mom mišljenju imaju i golmana Pavlovića koji je najbolji čuvar mreže u Premijer ligi. No,uz sav respekt i uvažavanja kolege Maksimovića i njegovih izabranika vjerujem da će naši igrači odigrati kvalitetno, požrtvovano, borbeno, agresivno od prvog minuta meča”, dodavši:

“Samo takvim pristupom na svakom pedlju terena tokom svih 90 minuta meča možemo ostvariti vrlo bitnu pobjedu i nova tri boda u žestokoj trci za izlazak u Europu. Znamo da će do ostvarenja tih naših želja svaki igrač morati uložiti zadnji atom snage,ostaviti srce na terenu i bukvalno „izginuti“ na travnjaku za svaki aut, korner, udarac…Ne sumnjam u svoje izabranike da će pokazati kako se bori za
dres mostarke „svetinje“ i da će trijumfom donijeti radost u srca svih naših navijača širom dunjaluka.”

Možda te zanima