back to top

Jasmin Mešanović biografija

Drugi upravo čitaju

Jasmin Mešanović rođen je 6. januara 1992. godine u Tuzli.

Mešanović je svoje prve fudbalske korake napravio u tuzlanskoj Slobodi, igrajući za sve omladinske ekipe Tuzlaka, a za seniorski tim Slobode debitirao je sa 18 godina u aprilu 2010. godine.

U Slobodi se zadržao dvije godine da bi potpisao za zenički Čelik 2012. godine. Mešanović se potom pridružio Osijeku u julu 2014. potpisavši jednogodišnji ugovor.

U junu 2015. godine prelazi u Zrinjski Mostar, potpisujući dvogodišnji ugovor. U junu 2017. godine, nakon što je napustio Zrinjski kao slobodan igrač, Mešanović je potpisao trogodišnji ugovor sa slovenačkom prvoligašem Mariborom.

jasmin mešanović
Jasmin Mešanović prve korake fudbalske karijere napravio u tuzlanskoj Slobodi

Mešanović se 20. februara 2021. vratio u Premijer ligu BiH i potpisao ugovor sa Sarajevom na tri i po godine. Službeno je debitovao za klub 1. marta 2021. godine u utakmici sarajevskog derbija protiv Željezničara.

Postigao je svoj prvi gol za Sarajevo protiv Tuzla Cityja 21. aprila 2021. godine, u polufinalu Kupa BiH. Mešanović je svoj prvi trofej sa Sarajevom osvojio 26. maja 2021. godine, nakon što je u finalu Kupa Bosne pobijedio Borac iz Banja Luke.

Ovaj 31-godišnji napadač u Mađarskoj igra od ljeta 2021. godine, a u Kisvardu je stigao nakon polusezone u Sarajevu.

Mešanović je odigrao već u dresu A reprezentacije naše zemlje jednu utakmicu i to krajem 2011. godine i više za Zmajeve nije igrao.

Preporuka:

Možda te zanima