Kako je Ronaldinho srušio internet? Prvi YouTube video koji je dostigao 1 milion pregleda!

Prije 15-tak godina, brazilski majstor je postao viralan, što je dobar razlog da se prisjetimo kako je Ronaldinho srušio internet u popularnoj reklami koja je osvojila svijet.

U to vrijeme internet nije bio zastupljen kao što je to slučaj danas. Društvene mreže nisu uopšte postojale, pa se teško širio zanimljiv sadržaj. Rijetki su imali kvalitetan pristup internetu, ali brazilski fudbaler Ronaldinho uspio je privući publiku i postati prvi YouTube video koji je dosegao čak 1 milion pregleda.

Na stadion Barcelone, Nou Camp stigao je Joga Bonito TV koji je postao iznimno popularan, a voditelj je bio legendarni fudbaler Eric Cantona. Na travnjaku stadiona, Ronaldinho je obukao nove kopačke kompanije Nike pod nazivom Nike Tempo.

Ubrzo je Brazilac pokazao zavidne vještine s loptom nakon čega je odlučio zabaviti sve prisutne, a video sadržaj je ušao u historiju. U kratkom vremenskom periodu ovaj video je pregledalo preko milion korisnika što je bio apsolutni rekord platforme YouTube, koja je lansirana 2004. godine.

Uživajte…

Zahvaljujući briljantnim partijama, Ronaldinho je osvojio srca svih fudbalskih fanatika. Njegovi driblinzi mamili su osmjehe na lica na mnogobrojne publike širom planete, a Barcelona je nizala pobjede. Dobrim igrama Brazilac je zasluženo osvojio najprestižnije priznanje za jednog fudbalera – Zlatna lopta.

ronaldinho srušio internet

Kao igrač Barcelone osvojio je brojne trofeje i postao apsolutna legenda kluba iz Španije. Kasnije se okušao i u Italiji gdje je nosio dres Milana, a profesionalnu karijeru je okončao u Brazilu gdje je u poznim godinama pokazivao o kakvom se majstoru radi.

Nema sumnje da ovaj video budi nostalgiju kod većine fudbalskih navijača, a ujedno i podsjeća na neka bolja vremena kada novac u fudbalu nije igrao bitnu ulogu.

PROČITAJE JOŠ:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Maid
Maidhttps://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima