back to top

Premijer liga BiH nastavlja se danas nadoknadom utakmica drugog kola, svi se nadaju pobjedama

Drugi upravo čitaju

Fudbalska Premijer liga BiH bit će nastavljena danas utakmicama drugog kola, odnosno nadoknadom utakmica koje su trebale biti odigrane u sklopu drugog kola.

Sa početkom u 17 sati i 30 minuta, Tuzla City će u Srebreniku ugostiti Posušje, dok će Velež u Gabeli ugostiti ekipu Igmana iz Konjica.

Zanimljivo je da sve ove ekipe imaju po jednu pobjedu od početka sezone i imaju po četiri boda, osim Igmana koji ima tri boda i kao takav je na posljednjem mjestu na tabeli.

Nakon razočaravajućeg remija sa Slobodom, a potom i vrhunske partije i ubjedljive pobjede nad Sarajevom, Tuzla City je ponovo razočarao na Grbavici protiv Željezničara, i niko sa sigurnošću ne zna koji je stvarni kvalitet ove ekipe, vjerovatno ni sami Tuzlaci. Ekipa Dragana Jovića još se traži, još pokušava odrediti svoj nivo, a pobjeda nad Posušjem za evropske ambicije kluba bila bi ključna.

Nije međutim ni Posušje naivno, iako ima četiri boda iz četiri meča, uz razočaravajući poraz od Borca na domaćem terenu. Hercegovački tim osvojio je bod protiv Veleža, a nije loše igrao ni na Koševu protiv Sarajeva, u utakmici u kojoj se doduše izričito branio. Posušaci su protiv Sloge iz Doboja pokazali da imaju i ofanzivne kvalitete i sada će to protiv Tuzla Cityja pokušati potvrditi.

Velež je u sličnoj poziciji kao Tuzla City, jer još uvijek mnogo toga ne štima, a ambicije su visoke. Pobjeda nad Željezničarom bila je za Velež jedina u takmičarskoj utakmici u ovoj sezoni, a protiv Igmana se nameće imperativ ostvarivanja pozitivnog rezultata, kako bi se atmosfera u klubu popravila.

S druge strane, Igman može u ovoj utakmici odigrati relaksiranije nakon pobjede nad Sarajevom, a u takvim okolnostima, može se očekivati i da pruži nešto bolju partiju te Velež bez dileme neće imati lak posao u ovom meču.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima