Ovim fudbal podižemo na viši nivo

Drugi upravo čitaju

U organizaciji Fudbalskog saveza BiH u Etno selu Stanišići jučer je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije Premijer lige BiH.

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković obglasio se putem društvenih mreža i istakao da ovo jasno pokazuje opredjeljenje da se fudbal u Bosni i Hercegovini iz godine u godinu podiže na viši nivo.

“Još ranije sam najavio da je uvođenje VAR tehnologije u bh. nogomet jedan od ključnih projekata NS/FS BiH u narednom periodu, a danas su i zvanično počele svojevrsne pripreme za njegovu realizaciju.

Licencirani FIFA predavač Igor Radojčić je danas u Etno selu Stanišići održao teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije m:tel Premijer lige.

Tokom seminara razgovarano je o brojnim temama i principima za kvalitetno i pravilno korištenje ove tehnologije.

“Da našim sudijama omogućimo kontinuirano i kvalitetno usavršavanje i da ih pripremimo za korištenje nečega što će, ja duboko vjerujem, uz pomoć naših partnera postati bliska budućnost”, poručio je Vico Zeljković. (BHRT)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Možda te zanima