Održani seminari za delegate i koordinatore za bezbjednost m:tel PL

U Neumu su u protekla dva dana održani seminari delegate i koordinatore za bezbjednost m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na seminaru delegata analiziran je rad u prošloj sezoni „m:tel“ Premijer lige BiH, Premijer omladinske lige BiH „U-19“, kao i Premijer omladinske lige BiH „U-15“ i „U-17“. Članovi Komiteta za takmičenje, kao i administracije NS/FS BiH su bili predavači na seminaru, a obrađene su teme „Comet sistem“, „Radni sastanak – brifing“, „Pravilnik o ocjenjivanju rada delegata“ i „Prava i dužnosti delegata“. Kroz interaktivne radionice obrađene su teme „Priprema utakmice visokog rizika“, „Krizna grupa“, „Prekid utakmice“ i „Diskriminatorsko ponašanje (rasizam, skandiranje, transparenti, isticanje slika i.t.d.)“.

Na seminaru oficira i koordinatora bezbjednosti NS/FS BiH su obrađena pitanja „Uloga koordinatora“, „Uputstvo o postupanju krizne grupe/procedura 3 koraka“, „Integritet takmičenja“, „Uloga oficira za vezu sa navijačima“, te se razgovaralo o aktuelnim temama i problematici pred početak takmičenja u sezoni 2022/23. Predavači su bili članovi Komiteta za stadione i bezbjednost i administracije NS/FS BiH.


www.nfsbih.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima