FUDBALSKE VIJESTIOdržan seminar za sudije i kontrolore m:tel PL BiH

Održan seminar za sudije i kontrolore m:tel PL BiH

Seminar sa sudije i posmatrače suđenja m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine održan je od 6. do 8. jula u Tesliću.

Seminar je otvorio potpredsjednik NS/FS BiH Irfan Durić koji je prigodnim govorom pozdravio prisutne.

U ova tri dana su analizirane situacije iz utakmica prošle sezone, te su nekadašnje sudije i članovi Komiteta za sudije i suđenje predavali o temama: „Igranje lopte rukom“, „Ofsajd“, „Prekršaji i nesportska ponašanja“, „Timski rad“, „Simuliranje“ i „Odluke u kaznenom prostoru“.

Gost predavač na seminaru bio je nekadašnji FIFA sudija Alan Snoddy iz Sjeverne Irske – mentor za UEFA sudijsku konvenciju za NS/FS BiH koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom seminara, dok je profesor Munir Talović imao prezentaciju o temi „Fizička priprema i prevencija povreda“.

Sudije su odradile i odgovarajuće fitness testova gdje desetorica nisu položili norme, te će za njih u skladu sa Pravilnikom o sudijama i suđenju biti organizovano popravno testiranje.

Test iz Pravila nogometne/fudbalske igre, kao i video test sa situacijama iz utakmica uspješno su položili svi polaznici seminara.

Seminaru su prisustvovali i perspektivne sudije sa prvih liga NS FBiH i FSRS.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=708809402483407"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

window.twttr = (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], t = window.twttr || {}; if (d.getElementById(id)) return t; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://platform.twitter.com/widgets.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

t._e = []; t.ready = function(f) { t._e.push(f); };

return t; }(document, "script", "twitter-wjs"));

var base_path="https://www.nfsbih.ba/";

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-34695688-1', 'nfsbih.ba'); ga('send', 'pageview');


www.nfsbih.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA