back to top

Neverovatno drska “krađa” gola

Drugi upravo čitaju

U žaru borbe na sportskim borilištima nije redak slučaj da se dogodi nesportski potez, ali obično se to završi na način da sportista prizna grešku i eventualno se izvini protivniku za ono što je nenamerno uradio. Međutim, ima i onih drugih slučajeva…
Takav jedan dogodio se u Brazilu, aprila 2017. godine, u meču koji je odigran između ekipe Tupi i Amerika Mineiro. Meč je završen rezultatom 1:1, a pravi mali skandal odigrao se kod gola kojim je ekipa Tupija došla u vođstvo. Akcija je krenula po sredini terena, a otvarale su se dve opcije, Kasa Hato u sredini i Žaža po levoj strani. Lopta ide precizno po zemlji do Žaže, koji se sjajno otvorio. On odlično prolazi poslednjeg odbrambenog igrača Amerike, a onda sjajnom fintom vara i golmana. Međutim, tu nije kraj, on nije želeo samo da „bocne“ loptu i pošalje je u mrežu, već je napravio dodatan potez, okrenuo se oko svoje ose, a zatim zaustavio loptu negde na gol liniji. Sve je izgledalo vrlo efektno, odigrano za publiku, u stilu pravih brazilskih majstora.

Žaža je namestio loptu da postigne gol, ali Kasa Hato je odlučio da ipak on postigne gol.

I kad su svi očekivali da Žaža petom završi sjajnu akciju i dovede svoj tim u vođstvo u celu „priču“ umešao se njegov saigrač Kasa Hato, koji je natrčao na loptu i sa gol linije ispod noge svog saigrača šutnuo u mrežu. U trenutku svi su bili u šoku, ali ne i strelac gola. On je najnormalnije krenuo da trči i da se raduje kao da se ništa neobično nije dogodilo. Proslavljao je gol sam, bez podrške saigrača. Žaža je odmah nakon gola vidno iznerviran pokušao da uhvati saigrača za dres i možda se sukobi sa njim, ali se Kasa Hato oteo i nastavio sa proslavom kao da se ništa čudno nije dogodilo. Nakon meča podigla se velika prašina oko ovog pogotka i dok su jedni Kasa Hata nazivali lopovom, a njegov potez drskim i bezobraznim, drugi su govorili da je on to uradio u žaru borbe, želeći da svom timu osigura vođstvo i da uopšte nije ni bio svestan toga što je uradio. Mnogi su se zapitali zašto je Kasa Hato sa svojih 30 godina promenio jedanaest klubova i to povezivali sa tim da nije timski igrač i da igra isključivo za sebe.
Pogledajte celu situaciju oko ovog gola koji je izazvao dosta polemike u Brazilu, ali i šire, a u komentaru nam napišite vaše mišljenje i kako biste vi reagovali da vam se ovako nešto dogodi na terenu:


Možda te zanima