back to top

Navijači ponovo u redu čekaju na kupovinu ulaznica za utakmicu Zmajeva

Drugi upravo čitaju

Očito su subotnji remi u gostima kod Crne Gore (1:1) te činjenica da su “Zmajevi” s pet bodova i jedini neporaženi tim u Grupi 3, dodatno pobudili interes navijača, koji su u velikom broj bodrili bh. tim i u Podgorici

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, ako je suditi po današnjem redu navijača koji čekaju za kupnju karte ispred poslovnice “Centrotransa” u Zenici, sutra će imati veliku podršku svojih navijača u meču 4. kola UEFA Lige nacija – Liga B, u okviru kojeg će na Stadionu “Bilino polje” u tom gradu ugostiti Finsku (20.45 sati).

Prodaja 5.000 ulaznica za ovu utakmicu, putem mreže poslovnica partnerske agencije „Centrotours“, u četiri bh. grada – Tuzla, Sarajevo, Mostar i Zenica, počela je još u srijedu. Međutim, očito su subotnji remi u gostima kod Crne Gore (1:1) te činjenica da su “Zmajevi” s pet bodova i jedini neporaženi tim u Grupi 3, dodatno pobudili interes navijača, koji su u velikom broj bodrili bh. tim i u Podgorici.

Prema pravilima, a kako bi se spriječile bilo kakve manipulacije ulaznicama, jedna osoba, uz predočenje lične karte ili pasoša, maksimalno može kupiti dvije ulaznice za sutrašnji dvoboj, u kojem bi puleni Ivayla Peteva, eventualnom drugom domaćom pobjedom (već je s 1:0 savladana Rumunija-op.a.), vjerovatno učinila i veliki iskorak prema osvajanju prvog mjesta u Grupi 3 te promociji u Ligu A. Prvi susret između BiH i Finske, koji se 4. juna igrao u Helsinkiju, okončan je također neriješeno i istim rezultatom- 1:1.

Zbog kazne od strane Disciplinske komisije UEFA-e, koja je NS/FS BiH, zbog prošlosedmičnog incidenata na utakmici protiv Rumunije u Zenici, odnosno “zbog rasističkog ponašanja navijača i utrčavanja u teren”, kaznila s 14.500 eura te zatvaranjem jednog sektora koji obuhvata 1.500 mjesta u narednoj utakmici UEFA Lige nacija.

Tako će biti zatvorena južna tribina sa 1.500 mjesta, ali neće biti pomjeranja 500 navijača koji su već kupili ulaznice za taj dio tribine. Tabela Grupe 3: BiH 5, Finska i Crna Gora 4 te Rumunija 3 boda.

gol.ba

Možda te zanima