back to top

MODRIĆ I KROOS SE EMOTIVNO OPROSTILI OD CASEMIRA: BIO SI NAJBOLJI TJELOHRANITELJ NA SVIJETU, NEDOSTAJAT ĆEŠ

Drugi upravo čitaju

Brazilski veznjak odlučio je potražiti novi izazov nakon niza trofejnih godina provedenih u Realu, a Modrić i Kroos su mu nakon sedam zajedničkih sezona napisali oproštajna pisma.

  • Dragi moj Case, nisi nam dao mira ni u kojoj situaciji i nisi se uz tebe mogao opustiti niti u turskoj sauni. Upozorenje za sve tvoje nove kolege, jer uz tebe je i turska sauna bila kao teretana. Tamo su već imao spreman bicikl i utege. Nedostajat ćeš mi, kao iznimni profesionalac, kao vrhunski igrač, kao borac koji me znao spasiti…ali iznad svega kao dobra osoba. Zajedno smo ispisivali historiju. Kakav legendarni period…Sada se naši sportski putevi razilaze, ali naše prijateljstvo ostaje, u to te uvjeravam. Želim ti sve najbolje, vidimo se uskoro – napisao je Kroos u pismu koje prenosi Marca.

Evo šta je napisao Modrić:

  • Dragi Case, i dalje se sjećam tvog debija za klub i kako su bio nervozan. Rekao sam ti da se smiriš i vidi kako je sve ispalo i koliko si toga postigao. Bila je to i moja prva sezona u klubu i niko od nas nije mogao zamisliti što je nogomet spremio za nas. Postao si pravi vođa na terenu, bio si uvijek tu za svoje suigrače i pravi realovac. Uvijek ćemo te pamtiti. Puno smo toga zajedno osvojili, ali posebno ću pamtiti trenutke koje niko nije vidio. Svakodnevne treninge u Valdebebasu, a iznad svega sve šale jer si uvijek bio dobrog raspoloženja čak i kada su postojale tenzije zbog nekih pogrešaka. Taj tvoj smijeh me smirivao, već sam pogled na tebe. Bio si najbolji tjelohranitelj na svijetu. Nedostajat ćeš mi, ali želim ti sve najbolje. Takav profesionalac i osoba kao ti to zaslužuje. Hvala ti na svemu i sretno prijatelju.

Modrić, Kroos i Casemiro činili su jedan od najboljih veznih terceta svih vremena. Brazilac je u saradnji s Modrićem osvojio pet naslova u Ligi prvaka, a od još 17 njegovih trofeja tokom devetogodišnjeg mandata na Santiago Bernabeu vrijedi posebno istaknuti tri naslova španskog prvaka.

hayat.ba

Možda te zanima