back to top

Mladi fudbaler Alen Seković iza sebe ima uspješnu polusezonu

Drugi upravo čitaju

Mladi fudbaler Alen Seković dolazi iz Zenice. S nepunih 20 godina debitovao je u seniorskom nogometu, a u mlađim uzrastima je pokazao da se radi o velikom talentu.

Alen Seković rođen je u gradu Zenica 19. juna 2002. godine. Prve nogometne korake napravio je u NK Čelik Zenica, gdje je proveo 11 godina. Kroz omladinske kategorije zeničkog kluba, Alen je zavolio nogomet.

Izrazito brz, Seković se odlično snalazio na poziciji lijevog beka koju pokriva i do dana današnjeg. U Crno-Crvenom dresu je zabio i svoje prve pogotke, a dobre igre naplatio je kapitenskom trakom zeničkog Čelika. Naporan rad se isplatio pa je Alen postao i U15 reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Kao stariji kadet prešao je u FK Mladost iz Doboja kod Kakanja. Bilo je to da golobradi Alen napusti dom i promjeni sredinu. Ali kako sam kaže bez obzira na novu okolini, prihvatio je taj izazov i odlično se snašao.

Izborio je svoje mjesto u prvih 11, konstantnim igrama sticao iskustvo, pokrivao je razne pozicije što mu je pomogle da spozna svoje kvalitete, ali i nedostatke u igri.

alen seković
Mladi fudbaler Alen Seković pokazao nesvakidašnji talent l

Nakon 2 godine korisnog iskustva u Kaknju kao stariji junior odlazi u FK Radnik iz Hadžića. Za klub iz okolice Sarajeva to je bila prva sezona u juniorskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kao debitanti u ligi, imali su isključivo jedan cilj, a to je opstanak u društvu najboljih juniorskih ekipa BiH. Na kraju sezone cilj je ispunjen, a mladi Alen Seković bio je standardan.

U Radniku je ipak ostao svega pola godine, nakon čega je uslijedio prelazak na seniorski nogomet.

alen seković
Odlična polusezona je iza njega, na meti je mnogih klubova!

Prvi korak u seniorskom fudbalu napravio je u NK Bosna Visoko. Već u trećoj utakmici zabio je i svoj prvi pogodak za seniore. Upisao je i dvije asistencije, kao i više od 1000 minuta. Sve ovo zabilježio je u debitantskoj polusezoni kao senior, igrajući na poziciji lijevog beka.

Za naš fudbalski magazin, Seković kaže kako je zadovoljan trenutnom formom, ali je i spreman za nove izazove koji ga očekuju u karijeri.

KONTAKTIRAJTE OVOG IGRACA

Možda te zanima