back to top

Kolina dočekuje Unis, Korda: Očekuje nas teška utakmica

Drugi upravo čitaju

Kolina dočekuje Unis u meču koji će izuzetno biti zanimljiv.

U okviru 17. kola druge lige FBiH-Centar u nedelju se sa početkom u 15 sati u Ustikolini igra meč između domaće Koline i gostiju iz Vogošće, ekipe Unisa. Bit će ovo veoma zanimljiv meč a gdje se očekuje dobra igra oba rivala, dosta dobrih akcija, šuteva, odbrana vratara, zgoditaka.

U prvom kolu nastavka prvenstva oba rivala obradovala su svoje navijače. Kolina je u gostima remizirala protiv Pobjede (2:2 op.aut.) dok je Unis u Vogošći maestralnom igrom, u derbiju kola, nanio prvi poraz Famosu i slavio zasluženu pobjedu sa 4:2 i sigurno da će u nedelju oba tima željeti ostvariti pobjedu.

kolina dočekuje unis
NK Kolina

U domaćem taboru raspoloženje je na visokom nivou, svi igrači marljivo su trenirali cijelu sedmicu i bez pogovora izvršavali sve zamisli šefa stručnog štaba Dževada Odžaka, koji je tražio najbolju startnu postavu i taktiku, sa kojom će pokušati nadmudriti svog kolegu, šefa stručnog štaba Unisa, nekadašnjeg igrača Željezničara Dželaludina Muharemovića.

Svi igrači koji konkurišu za početnih jedanaest jedva čekaju početak meča i spremni su dati maksimum znanja, borbenosti, htijenja, volje, želje… i nema sumnje da će svi oni: Šuntić, Dučić, Korjenić, Osmanspahić, Haznadar, Crneta, Gabela, Pleh, Čavrk, Džebo…pružiti maksimum i pokušati nadigrati vrlo jaki Unis.

kolina dočekuje unis
FK Unis

Iskusni,prekaljeni Haris Korda o očekivanjima u ovom susretu, protivniku, atmosferi u svlačionici Koline rekao nam je sljedeće:


“Svi u klubu smo svjesni težine zadatka koji nas očekuje u ovom meču. Unis se je u zimskom prelaznom roku znatno pojačao, doveli su par sjajnih igrača, na klupi im je naš nekadašnji vrsni nogometaš Muharemović, i stoga s velikim respektom i poštovanjem dočekujemo goste. Unis je u prvom kolu nanio prvi poraz Famosu, imaju tim sastavljen od prvovjerenih, ali i par izuzetno dobrih mladih igrača i sigurno da su Čomaga, Smajić, Joldić, Hrvat, Zukić, Hodžić, Alić…u stanju zadati dosta neugodnosti svakom rivalu. No,uz sve to mi znamo da i naš tim vrijedi i da možemo nadigrati svakog protivnika.”

“Tokom svih 90 minuta meča,na svakom pedlju terena moramo se boriti kao „lavovi“ za svaku loptu, aut, korner, prekid igre…jer samo takvim pristupom svakog igrača, koji sutra ponese dres „svetinje“ iz Ustikoline, možemo nadigrati vrlo nezgodnu ekipu Unisa.”


Razgovarao Rešad MAMELA

Možda te zanima