back to top

Dželaludin Muharemović novi trener federalnog drugoligaša

Drugi upravo čitaju

Dželaludin Muharemović novi trener UNIS-a, Kantić: U proljeće bićemo mnogo bolji i učinkovitiji

Ekipa FK UNIS iz Vogošće jesenji dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH-centar završio je  na 12. mjestu sa samo 17 osvojenih bodova. Sigurno da to nije zadovoljilo navijače, ali ni upravu kluba, koja je odlučila da dođe do smjene stručnog štaba.

Na mjesto šefa stručnog štaba imenovan je nekadašnji igrač Željezničara, koji je početkom devedestih godina nosio dres Unisa, Dželaludin Muharemović. Sigurno da je ovaj potez uprave kluba naišao na odobravanje svih ljubitelja nogometa u Vogošći jer radi se o treneru koji iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo.

dželaludin muharemović novi trener
Dželaludin Muharemović novi trener

Muharemović je radio u Željezničaru, Veležu i Kini

Naš nekadašnji reprezentativac  radio je kao trener u Željezničaru, Veležu, u Kini…i sigurno da je to pravi trenerski  kapital. Nešto više o tome rekao nam je direktor UNIS-a  Adnan Kantić koji  nam je rekao sljedeće:

”Sigurno da smo napravili pravi potez dovođenjem legende  Željezničara na mjesto šefa struke u našem klubu. Radi se o vrsnom stručnjaku koji iza sebe ima ogromno igračko i trenersko iskustvo. Veoma lahko smo se dogovorili i već od subote (23.januar op.aut.) Muharemović je krenuo sa radom u našem timu i započeo sa pripremama za proljetnio dio nastavka prvenstva. Svjesni smo da u jesenjem dijelu nije bilo najbolje, nisu ispunjena očekivanja ni navijača ni uprave kluba i zato je pred svima nama u i oko kluba jasan zadatak-UNIS  mora na proljeće biti mnogo bolji i učinkovitiji. Ne sumnjam da će  novi šef, sa svojim saradnicima, maksimalno spremiti ekipu za velika iskušenja koja nas očekuju u 15 proljetnih utakmica.

dželaludin muharemović novi trener
Dželaludin Muharemović novi trener

Korner:  U toku je prelazni rok. Hoće li biti novih imena u ekipi UNIS-a ?

Kao i u svakom timu i u nas će biti novih imena. Ima dosta igrača iz okolnih mjesta i klubova koji bi  željeli zaigrati za naš tim ali o tome će odlučiti struka. Ono što je već završeno je da su naši novi igrači Ibrahim Hrvat, Mak Muharemović, Ismar Čomaga, Almin Zukić a tokom ove sedmice očekuje se dolazak Elmina Joldića u naše redove. Svi oni, ali i ostali igrači, koji žele biti u rosteru ekipe morat će dati maksimum znanja, borbenosti, htijenja, želje…jer igrače samo najspremniji i najbolji.

Korner: Sigurno da će biti i kontrolnih mečeva u ovom pripremnom periodu ?

Naravno, poslije  prve faze rada  gdje je prioritet na sticanju fizičke spreme i izdržljivosti svakog igrača, uslijedit će rad sa loptom i igranje pripremnih utakmica. Već smo ugovorili tri test meča, a planiramo do početka prvenstva odigrati šest, sedam kontrolnih utakmica a gdje će struka imati priliku da se uvjeri u kvalitet svakog igrača i da pronađe  najboljih jedanaest, ali i 7,8 igrača koji će biti spremni da u svakom momentu uđu u prvu postavu. Prvenstvo je dugo, čekaju nas zahtjevne utakmice, biće tu i povreda, kartona, bolesti igrača i zato svi koji žele obući dres UNIS-a moraju biti maksimalno spremni i motivisani.

Možda te zanima