back to top

Kako su Englezi isprovocirali Kurtou

Drugi upravo čitaju

Kako su Englezi isprovocirali Kurtou, nema ga u prvih 10 svjetskih golmana, ali sve se promijenilo nakon finala Lige prvaka

Liverpool može reći da je “moralni pobjednik”, jer je imao više šansi, ali sve je bilo uzalud kada je Thibaut Courtois skinuo sve udarce Mohameda Salaha i drugih i donio trofej Lige prvaka Real Madridu. 

A uostalom, priznao je da su ga engleski novinari isprovocirali listom najboljih svjetskih golmana, na kojoj Courtois nije bio ni među prvih 10.

„Nije me ni jedan engleski časopis stavio u top 10 na svijetu u martu. Ne moram biti prvi, puno je sjajnih vratara: Alison, Mandy, Cloud, Ederson… Ali ne u prvih 10? To je nepoštivanje. Možda je to zbog načina na koji sam napustio Chelsea, ali osjećao sam da me ne cijene, rekao je Courtois odmah nakon finala.

kako su englezi isprovocirali kurtou
Foto: Telegraph

Nije precizirao na koga misli, ali vrlo brzo su svi shvatili da je riječ o časopisu FourFourTwo koji je u martu  izabrao 10 najboljih golmana na planeti i zaista čudno odabrao. Naravno, niti jedan popis ne bi zadovoljio sve, ali Englezi itekako znaju pretjerati forsirajući svoje.

kurtou
Kurtou

Tako je titulu najboljeg na svijetu dobio Chelseajev Eduard Mandy, a slijede ga David De Gea (Manchester United), Manuel Neuer (Bayern), Ederson (Manchester City) i Alison (Liverpool). I iako su to sve sjajni golmani, činjenica je da je Courtois morao biti tu negdje, a ne ispred njega i Aarona Ramsdalea (Arsenal), Josea Saa (Wolverhampton), Unaija Simona (Athletic Bilbao), Yassin Bunu (Sevilla) ) i Jan Oblak (Atletico Madrid).

Ispada da ni Courtois nije među prva tri u Španjolskoj.

Istina, FourFourTwo se pošteno ispravio i nakon finala napravio novu listu na kojoj je na prvom mjestu Courtois, zatim Mandy, zatim Mike Menjan (Milan), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), Ederson, Buna, Neuer, Samir Handanović i De Hea.

I opet, nijedan popis neće zadovoljiti sve …

Pročitajte i ovo:

Možda te zanima