back to top

Juventus imenovao novog predsjednika

Drugi upravo čitaju

NAKON ostavke Andree Agnellija krajem studenoga, za novog predsjednika talijanskog nogometnog velikana Juventusa službeno je imenovan 60-godišnji Gianluca Ferrero. Koncem studenoga prošle godine cijeli Upravni odbor Juventusa, uključujući predsjednika Agnellija i dopredsjednika Pavela Nedveda, podnio je ostavku zbog optužbi za lažno računovodstvo.

Gianluca Ferrero bio je kandidat kojeg je odredio Exor, holding obitelj Agnelli koji kontrolira 63.8 posto dionica najuspješnijeg talijanskog kluba s 36 naslova prvaka. Sastavši se u srijedu ujutro na glavnoj skupštini, dioničari su izabrali novi Upravni odbor, na dužnosti do 2025., koji je zatim imenovao Ferrera za predsjednika, a Maurizia Scanavina za glavnog direktora.

“U mjesecima koji dolaze čekaju nas izazovi, izazovi za koje vjerujemo da imamo iskustvo, kompetenciju i odlučnost potrebnu za obranu Juventusa na svim nadležnim kaznenim, sportskim i građanskim instancama”, istaknuo je novi predsjednik koji je radio kao korporativni savjetnik, revizor i član odbora niza kompanija.

Kreće u borbu s dugovima

“Prvo razmišljam o navijačima koji su uvijek bili snaga momčadi. Nedavno sam razgovarao s nekima od njih i čuo njihove sumnje i strahove o budućnosti kluba. Želim biti jasan kada sam prihvatio ovu ulogu, učinio sam to s ciljem da dam sve od sebe za Juventus”, dodao je Ferrero koji će se osloniti na novog generalnog direktora Maurizia Scanavina (50), koji je do sada bio generalni direktor novinske grupe GEDI, koju također kontrolira Exor, a koja izdaje dnevne novine La Repubblica i La Stampa.

Nova uprava imat će zadatak popraviti sportsku situaciju Stare dame, ali prije svega zabrinjavajuću financijsku situaciju. Klub je zabilježio gubitke veće od 200 milijuna eura, a nalazi se i na “nišanu” talijanskog pravosuđa zbog mogućih financijskih nepravilnosti i lažnog računovodstva.

Pod Agnellijevim mandatom, koji je započeo 2010. godine, Juventus je osvojio devet naslova u talijanskoj Seriji A zaredom do sezone 2019/20. Juve se trenutačno nalazi na trećem mjestu Serie A s 37 bodova, deset manje od vodećeg Napolija. Milan na drugom mjestu ima 38 bodova.

Objava Juventus imenovao novog predsjednika pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: gol.ba

Možda te zanima