Umro heroj Kolumbije Fredi Rinkon, strijelac epskog gola iz Italije 1990

Drugi upravo čitaju

Fredi Rinkon je izrastao u idola Kolumbije i to je ostao sve dok se 2001. nije povukao

Posljednje kolo grupne faze. Kolumbija igra protiv Nemačke, a bar bod joj treba kako bi zadržala status jedne od četiri najbolje trećeplasirane ekipe na Mundijalu, jer 1990. u Italiji i one su išle dalje.

Problem je samo što je preko puta Njemačka. Ali Karlos Valderama je privukao pažnju kompletne odbrane Pancera, odložio loptu na stranu, a Fredi Rinkon mirno tukao kroz noge Bodu Ilgneru i Kolumbija je na prvom nastupu na svjetskim prvenstvima poslje čak 28 godina prošla u nokaut fazu.

Fatalna saobraćajna nesreća

Fredi Rinkon je izrastao u idola Kolumbije i to je ostao sve dok se 2001. nije povukao. A danas ga više nema. Legendarni kolumbijski fudbaler je preminuo dva dana nakon što je u ponedeljak svojim automobilom prošao na crveno svetlo u Kaliju i na inače praznoj raskrsnici udario u autobus.

fredi rinkon
Uništeni auto Fredi Rinkona

Tri dana je sa teškim povredama glave bio na liječenju, ali…

“Uprkos tome što je naš tim uradio sve što je mogao, Fredi Euzebio Rinkon Valensija je preminuo“, saopštio je doktor Laureano Kvintero i ražalostio navijače koji su ispred bolnice navijali da se Rinkon oporavi.

Fredi Rinkon sa Kolumbijom igrao tri Mundijala

Umro je kao 55-godišnjak, a pamtiće ga kao čovjeka koji je sa Kolumbijom igrao tri Mundijala, sve skupa upisao 84 utakmice na kojima je postigao 17 golova.

Jednako uspješna karijera i na klupskom nivou: Independijente Santa Fe, Amerika Kali, pa Palmeiras u kome se izborio za veliku evropsku avanturu u dresu Napolija. U Napulju je bio toliko dobar da je kasnije izborio i transfer u madridski Real Horhea Valdana. Zatim nazad u Palmeiras, zatim Korintijans sa kojim je osvojio i titulu klupskog prvaka sveta.

Pročitajte i ovo:

Možda te zanima