back to top

EVERTON DOVEO VELIKO POJAČANJE: BELGIJANAC POSTAJE ‘KARAMELA’ ZA 40 MILIONA EURA

Drugi upravo čitaju

Ispunili su čelnici Evertona veliku želju Frenku Lampardu i doveli mu kapitalno pojačanje u vidu Amadua Onane. Za usluge mladog Belgijanca, ekipa sa Gudison parka platiće 40 miliona evra uz sve moguće bonuse.

Nije Everton do sada bio naročito aktivan na transfer pijaci, a upravo je ovakav transfer nešto što se očekuje od ekipe kakva je Everton koji se trenutno nalazi u rezultatskom sunovratu.

Amadu Onana je profesionalnu karijeru započeo u Hofenhajmu,čijim je čelnicima skrenuo pažnju na sebe igrama za Hamburger. Iz Hofenhajma je prešao u Lil za 7 miliona evra, a za francuski klub je postigao tri gola na 41 utakmici.

Belgijanac senegalskog porijekla je peto pojačanje ekipe iz Liverpula. Prije njega, u redove “Karamela” su stigli Ruben Vinagre iz Sportinga, Konor Koudi iz Evertona na pozajmicu, i dvojac iz Barnlija Dvajt Meknil i Džejms Tarkovski.

Uprava pregovara i sa Idrisom Gana Gejom iz Pari Sen Žermena, koji je u periodu od 2016. do 2019. godine već branio boje Evertona, piše Sportal.

Bez obzira što je Lampardova ekipa pružila dobar otpor Čelsiju na startu šampionata, poraženi su minimalnim rezultatom, a jedini gol je postigao Žoržinjo sa bijele tačke. Meč su obilježile teške povrede Bena Godfrija i Jerija Mine koji neće biti na raspolaganju Frankiju u narednom periodu.

hayat.ba

Možda te zanima