back to top

Poznati engleski sudija dijeli pravdu na meču BiH – Finska

Drugi upravo čitaju

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske značajna je za obje selekcije. Iz tog razloga priliku da sudi na ovoj utakmici dobio je poznati engleski sudija Michael Oliver.

Danas je iz europske krovne kuće fudbala stigla informacija da će kvalifikacionu utakmicu grupe D za plasman na Svjetsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Finske suditi engleski sudija Michael Oliver.

U kakvoj su formi bh. igrači pred duel protiv Finske?

36-godišnji arbitar je dobro poznato ime u europskom fudbalu, a na meču u Zenici njegovi pomoćnici će biti Stuart Burt i Simon Bennet kao i Darren England. Za VAR sobu zaduženi su također arbitri iz Engleske, a riječ je o Chrisu Kavanaghu i Neilu Davisu.

engleski sudijaU engleskoj Premier ligi, Oliver je jedan od najcjenjenijih sudija što pokazuje i činjenica da u većini slučajeva sudi derbi utakmice. Tokom ove sezone sudio je na ukupne 15 utakmica od čega bilo devet u Premier ligi kao i tri u Ligi prvaka.

Na devet mečeva u Engleskoj pokazao je čak 28 žutih kartona i jedan direktni crveni karton. Kada je riječ o najelitnijem fudbalskom takmičenju, Oliver na tri utakmice pokazao deset žutih i, također, jedan direktan crveni karton.

Inače, Michael Oliver nikada nije sudio na mečevima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će engleski arbitar biti na visini zadatka i kvalitetno odraditi meč BiH – Finska.

Možda te zanima