Deset sudija sa PLBiH mora na popravni, među njima Topalović, Petrović, Sivac…

Pet sudija sa A liste, trojica sa B liste i dvojica iz talent programa nisu položili norme na testiranju koje je obavljeno u Tesliću i neće konkurisati za uvodne utakmice nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na testovima su “pali”: Dragan Petrović, Admir Šehović, Sabrija Topalović, Ermin Sivac i Darko Gedžić.

Od pomoćnika na popravni će morati Mirza Demir, Marijan Ćosić i Davor Vukašinović, dok su Sanel Silić (Cazin) i Nemanja Aleksić (Banja Luka) dvojica sudija iz talent programa koji nisu zadovoljili norme.

Kako je potvrđeno za Faktor iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine asistent Demir doživio je i povredu koljenu, zbog čega je hitno napustio Teslić i otišao na magnetnu rezonancu. Prema prvim informacijama čini se da je u pitanju teža povrada, a ukoliko se crne programoze ispistave tačnim za njega bi ova polusezona mogala biti završena i prije nego što je počela.

Svi arbitri koji nisu položili norme imat će popravni ispit najkasnije u naredni mjesec. Do tada neće biti delegirani za utakmice Premijer lige BiH.

Nova sezona elitnog razreda bh. fudbala počinje 16. jula.

gol.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima