back to top

Denis Ćorić prezadovoljan jesenjom polusezonom: Ovo niko nije očekivao

Drugi upravo čitaju

Trener GOŠK-a iz Gabele Denis Ćorić priznaje da nisu u klubu očekivali ovakvu polusezonu i 13 pobjeda u 14 utakmica i samo jedan poraz, onaj u Olovu od Stupčanice.

– Iskreno, treba biti realan i objektivan, niko nije ovo očekivao. Ali, dobro. Čovjek kada radi, uvijek treba težiti najboljem. Svi znamo koliko je Prva liga teška i zahtjevna i ovo što smo napravili je stvarno veliki rezultat. Najlakše je biti general poslije bitke, ali, iskreno, nismo ovo očekivali. Uvijek kažem realno. Svima nam je, naravno, drago što se situacija ovako razvija i najzaslužniji za ovo su igrači, koji su u ovih četrnaest kola pokazali karakter i kvalitet. Naravno, bila je i doza sreće, ali mislim da smo tu dozu sreće zaslužili i ponosni smo što smo ovo napravili, rekao je za Oslobođenje Denis Ćorić.

GOŠK je kolo prije kraja polusezone najbolji napad lige sa 30 golova i daleko najbolja odbrana sa svega pet primljenih.

– Kada vidimo statistiku, možemo biti zadovoljni. Ali, ponavljam, čovjek uvijek teži boljem. Moram napomenuti da imamo jednu od najmlađih odbrana lige, ta četvorka u zadnjoj liniji, bez obzira na to ko igra, nama su uvijek trojica ispod godina. Što se tiče napada, tu su dečki kliknuli, jer imamo dosta igrača koji imaju 4-5 golova. Uglavnom, cijela ekipa je kliknula, što se kaže, zajedno. Raduje me da tokom čitave sezone nismo imali niti jednu povredu i kada se sve sagleda i pogleda čitav kolektiv, naravno da smo zadovoljni. Da može bolje, uvijek govorim da može, a da li će i biti, vidjećemo.

Ne dopušta Ćorić da se govori o Premijer ligi i pored +12 u odnosu na Zvijezdu iz Gradačca.

– Ne bih želio govoriti o Premijer ligi. Činjenica je da imamo veliku razliku, ali sjetimo se prije nekoliko sezona koliko je Sarajevo imalo bodova prednosti, pa nije osvojilo titulu. Još je dosta bodova u igri. Imamo dobru situaciju, ali kao trener ću tražiti da budemo maksimalno profesionalni, da budemo bolji. Što se tiče same ekipe, ja ću tražiti 2-3 mlada igrača da osvježimo ekipu. Volim raditi s mladim igračima i volio bih kada bismo ih doveli na mjesta gdje smatram da možemo podići kvalitetu i proširiti konkurenciju.

Prvi dio sezone GOŠK zatvara utakmicom protiv Rudara kod kuće.

– Rudar je stvarno ekipa koja igra dosta dobro polusezonu. U vrhu je tabele. Ima dobrih pojedinaca, respektujem svaku ekipu, ali se ne opterećujem protivnikom. Gledam svoju ekipu. Imamo malo problema s kadrom, povreda, kartona, ali nadam se da ćemo skupiti najboljih jedanaest i ovu fantastičnu sezonu završiti pobjedom. Tome težimo, a da li ćemo i uspjeti, vidjećemo.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima