back to top

Delegirane sudije i službena lica za utakmice 6. kola PL BiH: Evo ko dijeli pravdu na derbiju Borca i Željezničara

Drugi upravo čitaju

Prva utakmica na programu je sutra (petak), a igrat će je Sarajevo i Sloboda na stadionu Bilino polje u Zenici.

Pravdu će dijeliti Antoni Bandić iz Gruda, a pomoćnici će mu biti Boris Dujmović i Marko Zelenika, oba iz Mostara. Četvrti sudija biće Mateo Musa iz Čitluka. 

U subotu, 20. augusta, na programu su dvije utakmice, a najveću pažnju privlači derbi Borca i Željezničara.

Ulogu glavnog arbitra imat će Mirza Kazlagić iz Cazina sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša, Četvrti sudija biće Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Istog dana Tuzla City će dočekati Leotar, a ovaj meč sudit će Darko Gedžić iz Brčkog, dok će mu pomoćnici biti Marijan Ćosić iz Širokog Brijega i Amer Macić iz Mostara. Benjamin Deljković (Sarajevo) delegiran je za četvrtog suca. 

Posljednu utakmicu u subotu odigrat će Sloga Doboj i Široki Brijeg, a priliku da sude ovaj meč dobili su Dražen Marić iz Bijeljine kao glavni arbitar, te Arnel Novalić (Doboj Istok) i Nebojša Žugić (Banja Luka) kao pomoćnici. Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške. 

U nedjelju, 21. augusta, na rasporedu je utakmica Posušja i Igmana koju će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva zajedno sa pomoćnicima Edinom Redžovićem (Sarajevo), Mirzom Čejvanovićem (Tuzla), te Elvedinom Topuzovićem kao četvrtim sudijom. 

Derbi Veleža i Zrinjskog je odgođen zbog nastupa Plemića u Evropi. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima