back to top

Bosna Kompred sa kadrovskim problemima, ali Ovčina poručuje: Sramota bi bilo da nemamo najveće ambicije

Drugi upravo čitaju

Trener MNK Bosna Kompred, Mirsad Ovčina, u razgovoru za Sport1 ističe da pripreme nisu odrađene onako kako bi on volio, prije svega zbog brojnih povreda, te da će ovaj prvi dio sezone i poslužiti da se ekipa spremi za proljeće, kada će biti kompletni.

– Iskreno, da nismo vukli povrede i da nije povrijeđenih igrača ušli bismo 100% spremni. Ovako, odradili smo pripreme na način na koji smo najbolje mogli. Nije to to, onako kako bismo mogli. Ali radićemo, spremaćemo se, pa da na proljeće budemo oni pravi kada nam se vrate i svi povrijeđeni igrači, rekao je Mirsad Ovčina za Sport1, pa nastavio:

– Većih promjena nije bilo. Iz kluba niko nije otišao, svi su ostali iz prošle sezone. Što se tiče pojačanja, da vam nešto kažem, dugo sam u futsalu, trener sam sa najdužim stažom sada u Premijer ligi  od svih klubova, najduže vodim ekipu, teško je govoriti o pojačanjima. Pojačanja su nešto kome trebate ustati. Ovo je da kažem nadomještavanje onoga što nam fali. Dali smo slobodno četvorici igrača, Amiru Zuliću, Ajdinu Hrnjiću, Mahiru Hodžiću i Sadžidu Fazliću, do januara, da budu spremni za drugi dio sezone. Praktično kompletna postava koja je dobila Mostara, Doboja, Slogu nam fali. 

Kako kaže, sramota bi bilo da klub poput Bosne Kompred nema najveće ambicije u sezoni. Za sada je upitno i da li će on voditi ekipu kraj aut linije, još uvijek čeka odgovor iz Saveza u vezi sa njegovom suspenzijom i da li je ona istekla ili nije.

– Sramota bi bilo o Bosni Kompred pričati da nema najveće ambicije. Mi se ne predajemo, idemo igrati. Znamo kakve su druge ekipe, znamo sa čim raspolažu. Mi smo jedini ostali kompaktni, izuzev Mostar Starog Grada ostale ekipe su tu negdje. Ja se nadam da mi kada budemo kompletni, energetski spremni i na fizičkom nivou onako kako ja želim, i ono što igrači stalno govore, ako budem ja na klupi,  idemo da pokušamo u Kupu do kraja u prvenstvu do kraja, pa šta bude. 

U prvom kolu, već u petak, njegova ekipa gostuje kod FC Mostar SG.

– Moram reći da nas žrijeb nije mazio. U prva četiri kola imamo tri najteža gostovanja u ligi, koja niko ne bi poželio. Ali, šta je tu je, idemo igrati. Znamo da Mostar nije kompletan, kao ni mi. Mi imamo svoje planove za utakmicu, Mostar je apsolutni favorit, ali idemo igrati. Mislim da se pobjednik neće znati do posljednje minute.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima