back to top

Marko Mihojević biografija

Drugi upravo čitaju

Marko Mihojević biografija – Ime koje se pojavilo na najnovijem spisku igrača koji su pozvani da igraju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Marko Mihojević rođen je 21. aprila 1996. godine u Trebinju. Svoju karijeru započinje u redovima lokalnog Leotara.

Iz godine u godinu je pokazivao napredak te 6. oktobra 2012. godine nastupa po prvi put za seniorski tim sa samo 16 godina. Dvije sezone u kojima je pokazao da relativno mlad ima sposobnost da održi pribranu glavu i da pokaže autoriter su mu omogućili da pređe u FK Sarajevo.

marko mihojević biografija
Marko Mihojević biografija

Marko Mihojević biografija – U Sarajevo je stigao 4. jula 2014. godine, te se kroz par utakmica afirmisao kao startni štoper Sarajeva. Na samom početku sezone zabija svoj prvi pogodak i sa svojim smirenim i sigurnim nastupima pomaže Sarajevu da osvoji Premijer ligu BiH. Četiri sezone sa Sarajevom u kojima je ostvario 66 nastupa, te postigao 4 gola i upisao 3 asistencije privukle su pažnju večih klubova u regionu.


Neuspješan transfer u Grčku, zatim odlazak u Tursku

U januaru 2018. Godine Mihajlović za 300.000 eura stiže u grčki PAOK. Iako su svi mislili da će Mihajlović kao u Sarajevu svoje mjesto brzo osigurati dogodilo se sasvim suprotno. Uspio je napraviti samo jedan nastup u dvije sezone sa PAOK-om. Međutim ovaj jedan nastup je bio dovoljan da pokupi medalju zbog osvajanja Grčkog kupa, tako što je PAOK savladao AEK u finalu.


Uslijedila je pozajmica u grčki OFI za koji je ostvario 22 nastupa i nije pokazao potrebnu konstantnost, dok u julu 2019. godine odlazi na pozajmicu u njemački Erzgebirge Aue.

Marko Mihojević biografija – Doživio je blagi povratak staroj formi te je u jednoj sezoni uspio ostvariti 26 nastupa, te je čak upisao jedan pogodak. Iako nije uspio da zadovolji trenera PAOK-a, Mihajlović je sebi obezbjedio transfer u turski Goztepe.

marko mihojević biografija
Marko Mihojević biografija

Potpisao je ugovor na tri godine te je trenutno nastupio svega tri puta za turski klub. Izgleda da trener Goztepea ozbiljno računa na Mihajlovića te da njegove minute iz utakmice u utakmicu sve više rastu.

Mihojević će u Goztepeu imati bh. društvo, jer za ovaj turskiklub nastupa i bivši fudbaler Čelika Dženan Bureković.

Marko Mihajlović u dresu reprezentacije


Marko Mihajlović biografija – Svoju reprezentativnu karijeru u dresu BiH počeo je u U17 selekciji. Kroz godine je napredovao te je najviše nastupa ostvario za U21 reprezenaciju Bosne i Hercegovine.

Januar 2018. godine posebno je poseban za Mihajlovića zato što je ovo mjesec kada je dobio svoj prvi poziv za seniorsku reprezentaciju BiH. Mihajlović je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacija SAD-a. U kvalifikacijama za EURO odigrao je dva meča i to oba puta protiv reprezentacije Lihtenštajna.

Možda te zanima