back to top

Bez pobjednika u Tuzli: Derbi u znaku Bilala Jelića

Drugi upravo čitaju

Futsaleri Salinesa i mostarskog Starog Grada podijelili su bodove u 4. kolu Premijer lige BiH odigravši večeras u maloj dvorani tuzlanskog “Mejdana” 5:5.

Bio je ovo derbi u kojem se zaista imalo šta vidjeti, lijepih poteza, dobrih odbrana golmana, ali i njihovih užasnih reakcija koje su kumovale golovima, te fenomenalni Bilal Jelić koji je četiri puta tresao mrežu domaćih i asisitrao kod petog gola.

Salines je odigrao zaista odličnu utakmicu i imaju za čim da žale što nisu ostavili puni plijen u Mostaru. Naročito se to može reći za prvo poluvrijeme gdje su poveli 3:0, igrali odlično, ali su onda za kratko vrijeme dopustili aktuelnom prvaku da se vrati u susret, a to se ne smije raditi.

Poveo je Salines već u drugoj minuti susreta kada sudije dosuđuju indirekt zbog vraćanja lopte golmanu, a poslije indirekta u namjeri da izblokira loptu Kahvedžića ona pogađa u ruku i to je penal za domaće. Ahmadpour brani prvi udarac Miloša Radujkovića, ali je Benjamin Smajić na pravom mjestu i šalje loptu u gol za 1:0. Do drugog gola Salines dolazi još jeftinije. Ovaj put je lopta u ruku dok je bio na zemlji pogodila Slobodana Rajčevića, a Denis Isanović kada gotovo nije znao šta će sa loptom i pod prijetnjom oduzimanja lopte šutira i pogađa pored slabo postavljenog Ahmadpoura za 2:0. U 13. minuti već je 3:0 za domaće. Korner je izveo Denis Isanović, a Senahid Mujić se ubacuje u peterac i pogađa za 3:0.

Mostar SG brzo uzvraća prvim golom Bilala Jelića u bližu stativu za 3:1. Salines je brzo ušao u problem sa faulovima, napravili su četiri, a onda su se nekoliko minuta uspjeli sačuvati od petog, međutim prave peti, a potom i još dva brza za dva kaznena udarca koja u gol rutinski prevara Bilal Jelić za 3:3.

Devetnaesta minuta donosi novo vodstvo Jarčeva. Nesporazum Ahmadpoura i Šešelja rezultuje autogolom igrača Mostara i Salines opet ima vodstvo, ali ne zadugo, jer Bilal Jelić četvrtim golom nakon dosuđenog indirekta jer domaći golman nije na vrijeme izbacio loptu iz ruke, donosi Mostarcima novo izjednačenje i na odmor se odlazi sa 4:4.

Do petog gola Salines dolazi poslije još jedne velike greške Ahmadpoura. Bio je brzoplet, želio je da brzo nastavi sa igrom, no nije vidio da mu sa leđa dolazi domaći igrač i to drugim golom kažnjava Senahid Mujić, ali na drugoj strani mu se revanšira i domaći golman kada je imao volej Aladžića već gotovo uhvaćen, ali mu se lopta izmigoljila i završila u golu za 5:5.

Mostarci su u posljednjih 10 minuta pokušali sa viškom da dođu do punog plijena, Bilal Jelić je imao još dvije sjajne prilike za peti gol, ali golman domaćih i prečka nisu dozvolili slavlje, dok je na drugoj strani i Todorić u posljednjoj sekundi imao priliku, ali je lopta završila tik pored praznog gola.

Na kraju, 5:5 u jednom zanimljivom derbiju iz kojeg su obje ekipe na kraju izašle sa aplauzima. 

 

 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima