back to top

Majstorski pogodak i teška povreda Piquea obilježili pobjedu Atletica nad Barcelonom

Drugi upravo čitaju

Pored činjenice da su poraženi od Atletico Madrida i to prvi put nakon deset godina u okviru La Lige, Barcelona je ostala bez dva prvotimca, a teška povreda Piquea zabrinula je sve navijače.

Gol odluke za domaće postigao je Carrasco u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je na fenomenalan način zaobišao golmana Barce Ter Stegena i poslao loptu u praznu mrežu.

U nastavku susreta pokušala je Barcelona doći do izjednačenja ali bez uspješno. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić počeo je utakmicu od prve minute, a u 83. minuti umjesto njega u igru je ušao Martin Braithwaite.

No, ono što je najviše zabrinulo sve ljude iz Barcelone jesu povrede Gerarda Piquea i Sergija Roberta.

Pique je nakon jednog pada napustio teren u suzama i bolan izraz na licu. Uz pomoć medicinskog osoblja otišao je u svlačionicu dok su njegove gestikulacije ukazivale da se radi o težoj povredi.

Povreda Piquea

Tamošnji mediji objavili su da je Pique istegao desno koljeno te da će nakon dodatnih pretraga znati detaljan stepen povrede. Izvor čak navode da je vjerovatno riječ o povredi prednji ukrštenih ligamenta koji su uz povredu Ahilove tetive najteža povreda za sportistu.

Također izvor navodi da povreda Piquea zahtijeva duži oporavak. S toga Pique neće biti spreman do početka naredne godine što znači da Ronald Koeman na raspolaganju ima samo jednog stopera, Clementa Lengleta. S toga je za očekivati da na toj poziciji zaigra Frenkie De Jong kojem nije strano braniti tu poziciju.

No, da stvari budu gore i Sergi Roberto se požalio na bolove u desnoj nozi, tačnije butnom mišiću zbog čega će odmarati nekoliko utakmica. Prve procjene govore da će Španski bek biti van stroja do kraja kalendarske godine.

Na listi povrijeđenih nalaze se još Samuel Umtiti, Ronald Araujo te Ansu Fati i Sergio Busquets.

Za Barcelonu i novog trenera Koemana, stvari ne idu baš najbolje. Veliki broj povrijeđenih igrača uz jako lošu formu odražava se na rezultatima u domaćem prvenstvu. Poraz od Atletica bio je treći u osam odigranih utakmica.

Barcelona trenutno zauzima desetu poziciju na tabeli La Lige uz 11 osvojenih bodova, a naredni meč igraju već u utorak kada gostuju kod Dinama iz Kieva u okviru Lige prvaka.

Možda te zanima