Gareth Bale završio igračku karijeru

Drugi upravo čitaju

Legendarni velški fudbaler, Gareth Bale je završio igračku karijeru!

Velšanin je iznenada završio karijeru, klupsku i reprezentativnu, iako je i dalje pod ugovorom sa Los Angelesom.

Ovu informaciju potvrdio je na zvaničnim društvenim mrežama.

“Nakon pažljivog razmatranja, najavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala.Osjećam se nevjerovatno sretnim što sam ostvario svoj san da se bavim sportom koji volim. To mi je zaista pružilo neke od najboljih trenutaka u mom životu. Najveći od maksimuma u 17 sezona, to će biti nemoguće ponoviti, bez obzira na to što mi sljedeće poglavlje sprema.

Od mog prvog dodira u Southamptonu do posljednjeg sa Los Angelesom i svega između, oblikovalo je klupsku karijeru na koju sam neizmjerno ponosan i zahvalan. Igrati i biti kapiten za svoju zemlju 111 puta je zaista bilo ostvarenje sna.

Iskazati svoju zahvalnost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putu, čini se nemogućim. Osjećam se dužnom mnogim ljudima što su pomogli da promijenim svoj život i oblikujem svoju karijeru na način na koji nisam mogao ni sanjati kada sam počeo sa devet godina.

Mojim prethodnim klubovima, Southamptonu, Tottenhamu, Real Madridu i konačno LAFC-u. Svi moji prethodni menadžeri i treneri, osoblje iz zadnje sobe, saigrači, svi posvećeni navijači, moji agenti, moji nevjerovatni prijatelji i porodica, uticaj koji ste imali je nemjerljiv.

Moji roditelji i moja sestra, bez vaše posvećenosti u tim ranim danima, bez tako snažnog temelja, ne bih sada pisao ovu izjavu, zato vam hvala što ste me stavili na ovaj put i na vašoj nepokolebljivoj podršci.Moja žena i moja djeca, vaša ljubav i podrška su me proveli. Odmah pored mene za sve uspone i padove, držeći me na putu. Inspirišeš me da budem bolji, a tebe ponosim.

Dakle, krećem s iščekivanjem u sljedeću fazu svog života. Vrijeme promjena i tranzicije, prilika za novu avanturu”, poručio je Bale.Sve je krenulo 1999. kada je zaigrao za mlađe kategorije Southamptona gdje se zadržao sve do 2007. kada prelazi u Tottenham. U Londonu je pružio odlične igre, a 2013. nagrada je bila prelazak u Real Madrid gdje je ostavio dubok trag, u 176 utakmica zabio je 81 gol te je s njima osvojio čak pet naslova Lige prvaka.

Vrlo kratko se ponovno našao na posudbi u Tottenhamu, a posljednja nogometna stanica za legendarnog Velšanina bio je Los Angeles FC za koji je odigrao 12 utakmica.Rekorder je Velsa po broju odigranih utakmica i zabijenih golova, u 111 nastupa zabio je 41 gol, a bio je i vođa velške ekspedicije na nedavnom Svjetskom prvenstvu gdje su se našli prvi put nakon 64 godine.

Objava Gareth Bale završio igračku karijeru pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: gol.ba

Možda te zanima