back to top

Zmajevi počeli sa pripremama za kvalifikacije

Drugi upravo čitaju

Selekcija BiH, koju predvodi Ivo Krezo, prvi će susret igrati u subotu, 17. septembra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici protiv Armenije, a u drugom će kolu, 20. septembra gostovati u Brnu u Češkoj Republici. Uzvrati su krajem februara i početkom marta naredne godine, kada će biti poznati putnici u viši rang – elitnu grupu.

Krezo najavljuje da će mu se danas odazvati svi pozvani igrači te da će već večeras na prvom treningu u Areni u Zenici imati kompletriran igrački kadar.

-Svi igrači koji su pozvani, najavili su dolazak u Zenicu. Naravno, imamo trojicu igrača koji su zbog privatnih razloga otpali prije objave spiska. Međutim, vjerujem da s igračkim kadrom kojeg ću imati možemo ostvariti naš cilj i biti prvi u grupi – optimističan je Krezo.

Uvjeren je kako će njegovi puleni u subotu slaviti protiv Armenije, ali poziva zeničke i bosanskohercegovačke ljubitelje futsala da im dođu pružiti podršku.

-Ne smijemo bježati od uloge favorita protiv Armenije, jer smo po svemu kvalitetniji tim. Međutim, moramo se dobro pripremiti i to pokazati i na terenu. Što se tiče naredne utakmice, na gostovanju kod Češke, također vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat. S njima su igrali u decembru prošle godine na turniru u Slovačkoj, u sklopu priprema za učešće na ovogodišnjem evropskom prvenstvu. Tada smo poraženi s 3:5, ali smo izvukli pouke iz tog poraza i vjerujem da možemo nastaviti s uspjesima te rasti kao reprezentacija – kaže Krezo, koji najavljuje kako će od sutra imati dva treninga dnevno do subotnjeg meča u Zenici.

U elitni razred, napominje, direktno će se plasirati 12 pobjednika skupina, zatim četiri najbolja drugoplasirana iz tih skupina, a preostalih osam će igrati baraž za još četiri mjesta koja će osigurati plasman u elitnu grupu.

Krezo je pozvao sljedeće igrače: Senad Poračanin i Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Almedin Bundavica i Bekir Hodžić (Copy Leaders Prievidza, Slovačka), Josip Sesar i Srđan Ivanković (TSV Weilimdorf, Njemačka), Blago Gašpar i Marin Sesar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Adnan Kalajdžić, Admir Čorhodžić, Marijo Aladžić, Samir Gosto i Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Muanis Duvnjak (GFC Sarajevo), Darko Milanović (Futsal Pula, Hrvatska), Davor Arnautović (Radnik Bijeljina).

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima