Započinje obnova svih 12 premijerligaških terena

Uskoro započinje obnova svih 12 premijerligaških terena, potvrđeno je iz Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine..

Novi predsjednik Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine Vico Željković nedavno je najavio da je u planu Saveza obnova svih 12 travnjaka ekipa iz m:tel Premijer lige BiH.

Da ne bi ostalo samo pusto obećanje, Zeljković se pobrinuo da na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH upozna sve članove o sastancima koje je imao tokom boravka u Švicarskoj, a posebno je govorio o podršci koju je Savez dobio od UEFA-e i FIFA-e kad je riječ o realizaciji najavljenih projekata.

Nakon izlaganja predsjednika Zeljkovića, članovi Izvršnog odbora su usvojili Odluku kojom se definiše način i dinamika realizacije Projekta rekonstrukcije glavnih terena stadiona 12 klubova Premijer lige. Tereni će biti sa hibridnom travom a u planu je da se u svakoj od naredne četiri godine završe po tri stadiona.

Prvi na redu su stadioni u premijerligaškim gradovima Tuzla, Mostar, Banja Luka.

“Ovo je prvi korak u realizaciji projekta od kojeg će najviše koristi imati klubovi i generalno fudbal u BiH, govori Zeljković i nastavlja: „ Imponuje mi jedinstvo koje se vratilo među članove Izvršnog odbora i sada krećemo još posvećenije u realizaciju zadataka. Nakon usvajanja ove Odluke ubrzo ćemo raspisati međunarodni tender za izvođače radova za rekonstrukciju terena svih 12 klubova”; izjavio je predsjednik Saveza stoji na zvaničnoj stranici N/FS BiH.

“Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija tri stadiona i to „Tušanj“ u Tuzli, na kojem igraju dva tima, FK „Sloboda“ i FK „Tuzla City“ , zatim stadion „Pod bijelim brijegom“ u Mostaru i „Gradski stadion“ u Banja Luci. Ulaganje u infrastrukturu je jedan od naših ključnih projekata i vjerujem da će novi Džeke i Pjanići na njima trenirati i igrati fudbal.”

započinje obnova svih 12 premijerligaških terena
Započinje obnova svih 12 premijerligaških terena

Ovo je zasigurno vijest koja raduje zaljubljenike u bh. fudbal s obzirom na činjenicu da je infrastruktura čitave Premijer lige na niskom nivou. Osim toga Zeljković je istakao da je i naredne godine isti plan, ali se iskreno nada da bi trebalo biti prostora za obnovu travnjaka na čak četiri stadiona uključujući Koševo i stadion u Vrapčićima gdje svoje utakmice igra Velež.

Da li bolji dani očekuju Premijer ligu ostaje nam da vidimo…

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Maid
Maidhttps://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima