back to top

(VIDEO) Feđa Dudić najavio duel sa Tuzla Cityjem, posebno ga raduje povratak jednog igrača u tim

Drugi upravo čitaju

Reprezentativna pauza je završena i premijerligaši se sutra vraćaju na terene. FK Sarajevo u susretu 12. kola m:tel Premijer lige BiH gostuje Tuzla Cityju, a trener Feđa Dudić je govorio za klupsku stranicu o očekivanjima od ove utakmice.

Dudić je istakao da se pojedini fudbaleri vraćaju u kadar.

“Polako se kompletiramo, to nam je bilo najbitnije. Đani Salčin je u treningu, mada još osjeća bolove. Avramovski je u normalnom treningu, što nas jako raduje. Sigurno nedostaje još spreme i propuštenih treninga, ali sa nama je od početka reprezentativne pauze, dobio je i minutažu u Mostaru, pa očekujemo da ćemo ga moći koristiti. Musa je u završnoj fazi rehabilitacije, vjerovatno još sedam dana neće moći učestvovati u timskom trenažnom procesu. On radi individualno po posebnom programu, podigao je i standarde u tom individualnom trneingu, ali ne možemo još da računamo na njega. Pomalo ga koristimo u zagrijavanjima, a ostalo radi sam. Aničić i Buljubašić će biti duže odsutni, ostali su svi spremni i dobro se radilo u pauzi. Malo smo radili na obnavljanju fizičke spreme, a od ove sedmice se počelo i na taktičkoj pripremi utakmice sa Tuzlom”, kazao je trener Sarajeva.

Hvalio je ekipu Tuzla Cityja.

“Znamo kakva nas utakmica čeka, sigurno da se sjećamo utakmice na kojoj nam je prekinut niz. Ostali smo dužni i sebi i navijačima, Tuzla City nam je “ukrao” to što smo imali. Idemo motivisani na ovu utakmicu, znamo da su kvalitetni iako imaju nekoliko izostanaka nazad. Prema naprijed su jako opasni, jako brzi i potentni, sigurno imaju kvaliteta što su pokazali i u prvoj utakmici. Pored povrijeđenih igrača, nama će nedostajati Dal Varešanović i Frane Čirjak. Ipak, imamo dovoljan broj igrača i očekujemo da drugi igrači koji dobiju šansu iskoriste istu i opravdaju povjerenje”, istakao je trener Sarajeva.

Govorio je i o stanju Mirza Mustafića i Abdul Rashida Abubakara.

“Probat ćemo da izvučemo od novih igrača maksimum, sigurno ih doziramo jer pratimo njihovo stanje kroz svaki trening. Oni kroz svaki trening budu među najumornijim, to je normalno jer nisu prošli pripreme. Da se može igrati bez priprema, svako bi igrao bez priprema. Oni su nam dali određen kvalitet svojim ulaskom, dobro smo izgledali tih posljednjih 15-20 minuta u Mostaru. Sigurno će dobiti minutažu, vidjet ćemo kakvu i koliku”, kazao je Dudić za kraj.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima