back to top

(VIDEO) Amar Osim prvi put protiv Željezničara u karijeri: Sreća za nas pa nam dolazi takav protivnik poslije razočarenja u Evropi

Drugi upravo čitaju

Amar Osim će po prvi put u karijeri igrati protiv svog Željezničara u jednoj utakmici za bodove. Sada kao trener Veleža, Amar Osim se sprema da dočeka Plave u Gabeli, a kako kaže za Velež TV, dobro je da ova utakmica dolazi odmah poslije ispadanja iz Evrope, jer će ekipa morati dati sve od sebe.

– Vraćamo se tekućim obavezama nakon razočerenja u Evropi gdje smo svi očekivali puno više. Imamo sreću u nesreći što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan, stari rival i čije su utakmice sa Veležom uvijek uzbudljive i nije važno ko je domaćin, a ko nije. To je možda i sreća za nas što malo poljuljani igramo sa takvim protivnikom. Moramo dati sve od sebe, biti motivirani na terenu koji je neobičan. Neutralni je, mi smo faktički domaćini. To je simpatično. Spremni smo, malo nam fali igrača. Ovi što su tu su spremni i željni da pokažu da je Evropa bila dva loša dana, rekao je Amar Osim u najavi utakmice.

– Borimo se da osposobimo igrače. Znamo da ovi koji će izaći na teren biće fit. Ne možemo protiv ovakvog protivnika dozvoliti sebi da izvedemo igrače koji nisu fit.

U ekipi Veleža biće i nekadašnji štoper Plavih, Frane Ikić.

– Nismo ispunili očekivanja što se tiče Evrope. Okrećemo se prvenstvu i idemo krenuti dalje. Čeka nas Željezničar, ekipa puna energije, poletna. Čeka nas teška utakmica. Znamo da se neće ibiti igrati, da će napasti. Mi trebamo gledati sebe, pokušati izvući maksimum iz igre i ugroziti Željezničar. Čeka nas dobra utakmica, puna tempa i mislim da ćemo je okrenuti u našu korist. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima