Travničanin Nermin Bašić je novi trener FK Željezničar (FOTO)

Drugi upravo čitaju

Bivši trener Travnika, Metalleghea, Tuzla Cityja, Gorice i Radomlja Nermin Bašić zvanično je preuzeo klupu FK Željezničar.

Nermin Bašić je rođen 24. novembra 1983. godine. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik u kojem je bio pomoćni trener, a potom i glavni trener.

Potom je skoro tri godine vodio Metalleghe iz Jajca, a zatim ekipu Tuzle City. U Sloveniji je dva puta vodio Radomlje, te Goricu.

U Premijer ligi BiH još jednom je predvodio Tuzlu City 2020. godine. Kao pomoćnik je radio u u Angoli, u 1º de Agosto, i Ismailyu u Egiptu.

  • Hvala svima na dobrodošlici, zaista sam dobio mnogo poruka, nekako moje je srce plavo. Jako sam sretan i uvijek sam se na Grbavici jako dobro osjećao. Došao sam iskreno s puno emocija, s dosta želje i volje da zajedno s našim navijačima napravimo nešto najbolje za Želju. Ja sam vrlo zahtjevan trener u određenim momentima, međutim ova situacija nije baš previše za moju filozofiju. Jednostavno se moram prilagoditi stanju trenutačnom, ekipi i najbolje izvući od te ekipe. U ova dva, tri dana nastojat ću da uzmem što više informacija, da se prilagodim svojim momcima. Puno ćemo raditi na psihološkom stanju, mislim da naša ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, da napravimo nešto da se vratimo tamo gdje jesmo i gdje trebamo biti. Ono što Želju krasi, Želji kad je najteže, Željo je najjači” kazao je Bašić.
travničanin nermin bašić je novi trener fk željezničar (foto)

Prema njegovim riječima, pratio je puno Premijer ligu BiH.

  • Pratio sam Premijer ligu BiH puno, to je liga koja je iznjedrila mene i mnoge nas i puno sam s trenerima bio u kontaktu. Znam sve, ljudi koji će sa mnom raditi, oko mene, su vrhunski video analitičari, statičari. Dat ćemo maksimum u ovih mjesec i pol dana da znamo sve o svakome, a da svoje nedostatke sakrijemo. Cilj je da vratimo potencijal ovoj ekipi, osmijeh na lice, igračima i da igraju nogomet zato što ga vole i želim da navijačima vratim vjeru u Želju i vjeru da Željo može, te da igramo dobar nogomet i postignemo gol više nego protivnik”, zaključio je Bašić.

Bašić je vlasnik UEFA Pro licence, a svoj prvi trening s ekipom će obaviti danas.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima