back to top

Tahirović propustio jutarnji trening (FOTO)

Drugi upravo čitaju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je nastavila pripreme u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici za utakmice kvalifikacija za EURO 2024 protiv Portugala i Luksemburga.

Selektoru Faruku Hadžibegiću na raspolaganju na jutrošnjem treningu nije bio Benjamin Tahirović, vezni fudbaler Rome. Vezista je zbog bolova u preponi i natkoljenici sa medicinskim timom otišao na ultrazvuk. Više informacija o njegovom stanju biće poznato nakon pretraga, naveli su iz N/FS BiH.

zmajevi nastavili pripreme: tahirović propustio jutarnji trening (foto)

Po prvi put na pripremama reprezentacije BiH je napadač Toulousea Said Hamulić. Ovaj talentovani fudbaler nije krio oduševljenje zbog poziva u nacionalni tim.

“Veoma sam sretan što sam pozvan u reprezentaciju. Osjećaj je nevjerovatan i ovo je za mene ostvarenje sna. Prema onome što sam vidio ovdje mogu zaključiti da smo veoma dobra grupa. Osim igračkih kvaliteta, moram istaći da su saigrači veoma srdačni i da su me prihvatili na najbolji način. Tako da se osjećam dobro ovdje, kao dio porodice i ne postoji drugo mjesto gdje bih želio da budem u ovom trenutku“, kazao je Hamulić za internet stranicu N/FS BiH.


zmajevi nastavili pripreme: tahirović propustio jutarnji trening (foto)
zmajevi nastavili pripreme: tahirović propustio jutarnji trening (foto)

Istakao je da će, prema onome što je do sada vidio, ekipa biti spremna za predstojeće izazove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Naša reprezentacija je uvijek imala reputaciju fizički jakog i spremnog tima. Radimo jako na treninzima i u veoma smo dobroj kondiciji. Ja sam takođe spreman i s te strane sigurno nećemo imati problema u predstojećim utakmicama. Portugal ima odličan tim, sa mnogo zvijezda i kvalitetnih igrača. Međutim, mi smo tim koji ima zajedništvo i to može biti naša prednost protiv svakoga, pa tako i protiv Portugala. Ne kažem da će biti lako, ali ništa nije nemoguće. Ako budemo igrali svi za jednog, možemo doći do povoljnog rezultata“, rekao je napadač francuskog prvoligaša.

Hamulić smatra da “zmajevi“ mogu napraviti veliki rezultat u predstojećem kvalifikacionom ciklusu.

“Smatram da ovaj tim konačno može ostvariti san i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Pred nama je dug i težak put u ovim kvalifikacijama, ali vjerujem da možemo napraviti uspjeh i ostvariti plasman na EURO u Njemačkoj. Borićemo se za to do posljednjeg sudijskog zvižduka u ovim kvalifikacijama“, optimističan je Hamulić.


zmajevi nastavili pripreme: tahirović propustio jutarnji trening (foto)
zmajevi nastavili pripreme: tahirović propustio jutarnji trening (foto)

Bh. fudbaleri su od 7. juna na okupu u Zenici, gdje se pripremaju za nastupajuće duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina 17. juna u Lisabonu bit će gost Portugala, a tri dana kasnije u Zenici ugostit će Luksemburg.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn.

AA

Možda te zanima