back to top

Šta je bio okidač za reakciju Amara Osima u Gabeli?

Drugi upravo čitaju

FK Velež je jučer remizirao sa ekipom Igmana iz Konjica u Gabeli, rezultatom 1:1.

Mostarci su tako u zaostalom susretu drugog kola Premijer lige BiH “prosuli” dva boda, s obzirom na to da su važili za favorita u ovom duelu.

Ono o čemu se nakon utakmice najviše priča je sukob trenera Amara Osima sa nekim navijačima, koji su svoje nezadovoljstvo rezultatom iskazali na način da su ušli u verbalni sukob sa trenerom Rođenih.

Osim je u jednom momentu gađao navijača bocom koju je držao u ruci, a to je svakako izazvalo dodatne reakcije.

“Nakon završetka utakmice nekoliko navijača je uputilo psovke prema Amaru, koji se nalazio kod tunela odakle izlaze fudbaleri i službena lica. Iako je sve bilo mučno, Osim je pokušao da razgovara sa njima, ali u jednom momentu jedan od njih je opsovao oca mrtvog treneru Veleža, a onda je uslijedila Amarova reakcija i bacanje boce prema tribini”, rekao nam je očevidac nemilog incidenta u Gabeli.

Poznato je da je Ivica Osim, legenda bh. fudbala, preminuo 1. maja ove godine i da je to svakako još uvijek velika trauma za cjelokupnu porodicu Osim, što je svakako izazvalo ovakvu reakciju trenera Mostaraca.

Velež se nalazi u svojevrsnoj krizi, rezultati nisu na očekivanom nivou, pa sve to stvara dodatnu nervozu u i oko kluba. Nakon jučerašnje utakmice i direktor kluba iz Mostara Džemil Šoše podnio je ostavku.

Sa druge strane, nominalno lošiji rezultat od očekivanog, nije razlog za gnusne psovke i situacije kao što je ova sa jučerašnje utakmice u Gabeli.

Velež u narednom kolu za vikend je trebao igrati duel sa Zrinjskim, ali je ta utakmica odgođena zbog nastupa Plemića u evropskim kupovima, pa će Rođeni imati desetak dana da se spreme za narednu utakmicu.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima