back to top

Sergio Aguero među besmrtnima 10 godina od najvažnijeg gola u historiji Cityja

Drugi upravo čitaju

Nakon Vincenta Companya i Davida Silve, Sergio Aguero je dobio statuu ispred Etihada.

Najbolji  neengleski strijelac Premier lige. Autor 184 gola u engleskoj eliti, ukupno 260 za Manchester City, ali čovjek čije je golgetersko umijeće pokrenulo lavinu građana u posljednjem desetljeću.

 Deset godina nakon što je Sergio Aguero pogotkom u četvrtoj minuti nadoknade donio Cityju 44 godine star naslov prvaka Engleske, Argentinac je poslan u društvo besmrtnika.

sergio aguero među besmrtnima 10 godina od najvažnijeg gola u historiji cityja
Sergio Aguero među besmrtnima 10 godina od najvažnijeg gola u historiji Cityja

Nakon bivših suigrača i također klupskih legendi Vincenta Companya te Davida Silve i Kun Aguero je dobio kip ispred Etihada, otkriven na isti dan kada je srušio Queens Park Rangers i odveo Manchester City do već viđene titule.

“Vidjeti verziju sebe od prije 10 godina je jako dirljivo. U tih deset godina uspio sam osvojiti trofeje i uspio sam pomoći klubu da postane jedan od najvažnijih na svijetu. Izuzetno sam zahvalan na ovom kipu – pokazuje da je moja nogometna karijera prepoznata i cijenjena od Manchestera. To je stvarno nešto posebno”, rekao je Sergio Aguero koji je morao prekinuti karijeru nekoliko mjeseci nakon što je napustio City i prešao u Barcelonu zbog problema sa srcem.

U julu 2011. građani su kupili Aguera od Atletico Madrida za 40.000.000 eura, a iako je spomenuti iznos u to vrijeme bio puno ozbiljniji nego danas, to je vjerojatno najbolji novac potrošen u odnosu cijene i kvalitete u posljednjem desetljeću i pola.

Aguero se već u prvoj sezoni apsolutno prilagodio uvjetima najzahtjevnije europske lige, zabio je 23 i postigao 10 golova u 34 nastupa. 23. po redu, jedan je od najimpresivnijih u historijij Premier lige.

“Taj trenutak promijenio mi je život. Taj će trenutak zauvijek ostati u mom srcu”, rekao je četvrti strijelac u historiji engleske elite.

Pročitajte i ovo:

Možda te zanima