Korner.ba analiza: Selektor Safet Sušić ponovo na klupi?

-

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine i selektor Safet Sušić na današnji dan prije sedam godina je ostvarila najveći uspjeh u svojoj historiji.

Selektor Safet Sušić tada je bio slavljen, a sedam godina kasnije da li bi mogao ponovo postati selektor?

Zmajevi su u Kaunasu na teškom gostovanju slavili kod Litvanije i po prvi put izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, a ovaj uspjeh danas je sve dalje u našoj prošlosti.

U ovo vrijeme prije sedam godina narod je plakao od sreće. Samo u Sarajevu je hiljade automobila od aerodroma do grada čekalo Zmajeve, slavlje je trajalo do zore, a danas? Avion koji će sletjeti sa članovima stručnog štaba i ponekim od igrača neće dočekati skoro iko. Neće biti ni kamermana ni fotoreportera. Tek porodica i osoblje N/FSBiH.

Selektor Safet Sušić
Selektor Safet Sušić

Pape – selektor kojeg svako spominje

Ime Safeta Sušića se danas među navijačima nostalgično spominje. S obzirom na ostvareni rezultat, činjenica je da je Pape naš najbolji selektor u historiji i ne čudi što bi ga mnogi danas rado željeli ponovo vidjeti na čelu državnog tima.

Je li u ovom trenutku realno očekivati da se Safet Sušić vrati na mjesto selektora reprezentacije BiH?

“Ne bih o tome govorio. Da kažem da bih se vratio, bilo bi da se nudim, a to nikada nisam niti ću ikada raditi. Sa Savezom nisam u kontaktu, niko me nije zvao i pitao da li me interesuje takvo nešto, tako da nema smisla da bilo šta govorim na tu temu. Barem sada.”

Vrijeme je pokazalo da su čelnici N/FSBiH napravili grešku kada su Sušiću uručili otkaz.

“Ne znam ko je tu više izgubio – reprezentacija ili ja? To je davno bilo, skoro je i zaboravljeno. U trenerskom svijetu normalno je da dobiješ otkaz u situaciji kada nemaš rezultate kakvi se o tebe očekuju, ali svejedno mislim da su čelnici Saveza tada prebrzo donijeli odluku o mojoj smjeni. Ostalo je bilo još šest utakmica, bilo je šanse da se dođe do baraža, a onda ko zna šta bi bilo”, rekao je Safet Sušić za jedan portal iz BiH.

Korner.ba analiza: Selektor Safet Sušić ponovo na klupi?
Tarik Džihanhttp://korner.ba/
Ja sam Tarik Džihan veliki sam ljubitelj fudbala i sporta generalno. Kroz svoje tekstove pokusavam da prikažem fudbal iz drugacijeg ugla nego što se obično o njemu piše

1 komentar

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Korner.ba analiza: Selektor Safet Sušić ponovo na klupi?
Korner.ba analiza: Selektor Safet Sušić ponovo na klupi?

Brzi Meni

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Korner.ba analiza: Selektor Safet Sušić ponovo na klupi?