back to top

Šampionski govor Ibre, razlupao svlačionicu i poveo navijanje VIDEO

Drugi upravo čitaju

Šampionski govor Ibre, legende kojeg saigrači bespogovorno slušaju i koji je po povratku u Milan najavio Scudetto, a obećanje i ispunio

No, Rossoneri su ove (i prošle) takmičarske godine u svlačionici imali Zlatana Ibrahimovića, očinsku figuru za kojom su toliko čeznuli u posljednjih desetak sušnih i razočaravajućih godina.

Ne morate biti pretjerano inteligentni da biste zaključili tko je bio produžena ruka Stefana Piolija, možda čak i veći autoritet od samog trenera. Kao u patrijarhatu, kada bi otac sjeo na čelo stola, a ostali ukućani bi šutjeli i čekali da nešto kažu ili da prvi napune tanjur. Uz Ibrinu strogoću i ego još uvijek prožet spremnošću na zbijanje šala, opuštanje atmosfere…

Međutim, kada je ozbiljan i spreman podijeliti s ekipom nešto što smatra važnim, drugi šute i slušaju, a ima li išta važnije nakon što je iz govora prvaka podigao Scudetto. Zlatan je u svlačionici okupio suigrače, cijeli stručni stožer, ali i sportski sektor Paola Maldinija i Fredrika Masarua, a tu je bio i Ivan Gazidis.

Naredio je da se svi pojave, a onda u svom stilu opustio atmosferu “Ne brinite, nisam vas pozvao da bih se oprostio”, jer u čitavom drugom dijelu sezone valada mišljenje da je ovo poslednja Zlatanova sezona u profesionalnom fudbalu.

”Ljudi, od prvog dana kada sam došao ovdje, a onda ste došli, malo je tko vjerovao u nas. Ali shvatili smo da se moramo žrtvovati, trpjeti, vjerovati i raditi. Kad se to dogodilo, postali smo tim, a kad ste tim, možete postići ono što smo mi postigli. Danas smo prvaci Italije.”

Zahvalio je Ibro svim svojim suigračima, Maldiniju, Masariju, Gazidisu.

“Hvala u ime cijele ekipe. Nije bilo lako, ali ove sezone smo bili prava grupa. Na početku sezone nitko nije vjerovao u nas, ali kroz ove principe zajedništva postali smo jači. Ponosan sam na sve vas’’, kazao je Ibra.

A onda je zamolio sve prisutne za uslugu.

“Slavite kao prvaci, jer Milanu ne pripada samo Milano, Milanu pripada cijela Italija”, prolomio se lavlji rika svlačionicom (Ibra se voli uspoređivati ​​s lavom), srušio je stol ispred sebe, fotograf gotovo zgrabio … I Rossoneri su podivljali .

Zahvalni su Zlatanu na svemu što je napravio cijele ove sezone, ali i kada je prije više od dvije godine stao na stranu Maldinija protiv Ralpha Rangnika s kojim su vlasnici Milana dogovorili saradnju i koji ga nije vidio u svojim planovima.

“Nije moj stil da se fokusiram na 38-godišnjeg igrača, ne zbog talenta, već zato što radije stvaram vrijedne proizvode i razvijam talente. Za mene ideja da se oslanjam na Ibrahimovića ili Simnona Kerra ne odgovara ima puno smisla, ali to je samo način “Kada je Ibra rekao da ne zna tko sam, bio je u pravu. Nikad se nismo sreli”, rekao je Rangnik nekoliko mjeseci nakon što je Milan odlučio zadržati Piolija.

Milan velikog pobednika Zlatana Ibrahimovića (samo tri puta od 2003. godine sezonu završio bez titule državnog šampiona) je sezonu okončao kao najbolji tim Italije, a Rangnikov United je jedva izborio šestu poziciju u Premijer ligi. Na kraju, možda i nije tako loše oslanjati se na švedskog asa, pa ni kada uđe u petu deceniju života.

Pogledajte i ovo:

Možda te zanima