Salih Hadžić, štoper pred kojim je svijetla budućnost: “Želim ponijeti reprezentativni dres”

-

Salih Hadžić – Nogometni klub Mladost iz Doboja kod Kaknja, klub koji živi od 1959.god. i koji je član Premijer lige BiH, oduvjek je poklanjao veliku pažnju radu sa mladim nogometašima.

Dosta mladića poniklo je u ekipi nogometnih „pjesnika“ iz predgrađa Kaknja,a mnogi su zaigrali u našim renomiranim ekipama (Sarajevo, Željezničar, Čelik, Sloboda) a dosta njih su zaigrali i po evropskim stadionima.

U mladim selekcijama ovog uzornog kolektiva radi se kvalitetno, stručno, profesionalno i u svakoj selekciji svake godine u centar pažnje nogometnih stručnjaka „izlete“ dva, tri talenta a pred kojima je svijetla budućnost.

Jedan od njih je sadašnji član pionirske ekipe ovog kluba, a koja igra u prvenstvu Premijer lige za tu kategoriju. Brojni skauti, menađeri, treneri već su debelo pocrtali njegovo ime u svojim rokovnicima, a on je Salih Hadžić, momak koji je 2005. godište a igra na poziciji štopera, a koji je ovih dana dobio poziv za okupljanje pionirske reprezentacije u Zenici.

Razgovarao: Rešad Mamela

O počecima bavljenja nogometom, svojim trenerima, reprezentaciji, željama Salih Hadžić rekao nam je sljedeće:

“Kako sam se rodio moja jedina “igračka” je fudbal. S njim spavam i kao mali dječak od četiri pet godina, igrao sam ga danonoćno po parkovima, na ulici, bašti… Jednostavno to je moja jedina i najveća ljubav, bolje rečeno strast i fudbal mi je sve u životu. Od svoje 8 godine treniram i radim profesionalno” u svom klubu Mladost, trenirali su me sjajni treneri i pedagozi Almir Asanović, Almir Jašarspahić, Amel Kozlo koji su me naučili prvim ‘pravim’ nogometnim koracima, taktici, tehnici…i njima sam zahvalan za sve što sam do sada ostvario na nogometnom polju.Znam da sam tek na početku, čeka me još dosta odricanja, paklenih treninga, utakmica…hiljade pretrčanih kilometara, desetine litara proljevenog znoja i krvi…da bih uspio u nogometu.”

Sigurno kao mladi igrač imaš svoje želje, planove, ambicije ?!

“Normalno da svaki mladi igrač,pa tako i ja ‘sanja’ da zaigra u nekom velikom klubu, prvo u našoj najjačoj ligi, a kasnije da se dokažem u inostranstvu. No, povrh svega toga je najveća želja – da zaigram u nacionalnom dresu naše reprezentacije, da istrčim pred prepuno gledalište na Koševu, Bilinom Polju, Grbavici…i čujem onaj navijački huk sa tribina, a koji svakom igraču daju dodatnu snagu.”

“No,prvo se treba dokazati u svom klubu, zatim mlađim selekcijama reprezentacije, pa onda sve učiniti da ostvarim svoj najveći san i cilj-dres „A“ reprezentacije da obučem. Ja sam mlad,vrijeme radi za mene, imam sjajne trenere koji vjeruju u mene, svoju familiju i prijatelje koji me podržavaju na svakom koraku,moje je samo da treniram, učim, radim…a to sve zajedno bi trebalo dati adekvatne rezultate”, zaključio je Salih Hadžić.

Salih Hadžić, štoper pred kojim je svijetla budućnost: “Želim ponijeti reprezentativni dres”
Rešad Mamelahttp://korner.ba
Rešad Mamela je ikona bosanskohercegovačkog fudbala. Zaljubljenik je u niže nogometne lige i "manje" popularne klubove. Poznat je kao radijski voditelj i sportski novinar sa sloganom "Najbolji na svijetu i okolini. Reeešad Mamela". Na našem portalu piše sportske vremeplove i izvještaje sa fudbalskih terena.
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Salih Hadžić, štoper pred kojim je svijetla budućnost: “Želim ponijeti reprezentativni dres”
Salih Hadžić, štoper pred kojim je svijetla budućnost: “Želim ponijeti reprezentativni dres”

Brzi Meni

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Salih Hadžić, štoper pred kojim je svijetla budućnost: “Želim ponijeti reprezentativni dres”