back to top

Prva donacija klubu Ratnik stigla iz Mozzarta

Drugi upravo čitaju

Za samo godinu dana rada okupili 50 ljubitelja borilačkih vještina u Sarajevu…

Klub Ratnik u Sarajevu okuplja ljubitelje plemenitih borilačkih vještina. Sa radom su počeli prije samo godinu dana, a već su uspjeli da privuku čak 50 mladih sportista. Svi oni imaju priliku da sa posvećenim trenerom savladaju osnove MMA, kik-boksa, boksa, Mai thai, jiu jitsu, hrvanja. Osim rekreativaca, tu su i oni željni takmičenja za koja se vrijedno spremaju. Zato im je sportska oprema iz Mozzarta stigla u pravi čas. 

prva donacija klubu ratnik stigla iz mozzarta
Prva donacija klubu Ratnik stigla iz Mozzarta

-Ova donacija nam je baš stigla u najbolje vrijeme. Nisam doživio ovakav gest tokom cijele svoje sportske karijere. Ovo je prva donacija našem klubu, obradovali smo se kao mala djeca. Hvala Mozzartu od srca.S ponosom i punim srcem pričamo svima ko nam je pružio podršku- kaže Dejan Čolić, trener KBV Ratnik, Sarajevo.

Njegova najveća želja bila je da postane trener, da radi sa mladima, da djecu skloni sa ulice i usmjeri ih ka sportu.. To mu je i pošlo za rukom jer mladi od devet do 35 godina starosti sedam puta sedmično dolaze kod njega na treninge.. Osim MMA, kik-boksa, boksa, Mai thai, jiu jitsu, hrvanja, polaznici imaju priliku za funkcionalne i treninge za kondiciju, snagu, mobilnost…

prva donacija klubu ratnik stigla iz mozzarta
Prva donacija klubu Ratnik stigla iz Mozzarta

Na treninzima su podijeljenipo sportovima koje zajedno treniraju bez obzira na godište, s tim da su neki segmenti prilagođeni najmlađima… Na taj način, svaki dan im je  dinamičan i različit…

Najvatreniji među njima polako se pripremaju za takmičenja. Tako će u martu njihovih pet članova da se takmiči u Sarajevu u džudou, hrvanju i jiu jitsu, u maju planiraju na Državno prvenstvo u kik-boksu, a zatim i u Srbiju na amatersko MMA takmičenje.

Na treninge im dolazi i desetak dama koje se ovim sportovima mahom bave rekreativno. Među njima se posebno ističe mlada Naida Šišić. Sa samo 16 godina već pokazuje zavidne vještine u kik-boksu i MMA, pa će uskoro na svoja prva takmičenja..

Do tada, ona, ali i njene kolege imaće priliku da se pripreme trenirajući na vrhunskoj opremi.

prva donacija klubu ratnik stigla iz mozzarta
Prva donacija klubu Ratnik stigla iz Mozzarta

-Drago nam je što smo baš mi prvi donator ovog mladog, perspektivnog kluba. Nadamo se da će im nova oprema donijeti i nove uspjehe na takmičenjima- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Možda te zanima