back to top

Potpis u redovima Slobode: Želim mu puno sreće i da nastavi sa ovakvim radom

Drugi upravo čitaju

Haris Hasanović, kapiten juniorske selekcije Slobode, potpisao je profesionalni ugovor sa tuzlanskim klubom, te će u naredne tri godine pokušati opravdati ukazano povjerenje.

Rođen je 20. marta 2004. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je upravo u tuzlanskom timu u kojem je prošao sve omladinske selekcije. Bio je kapiten u pionirima, kadetima, a sada u juniorima. Neizostavna je karika u timu Gradimira Crnogorca, a današnje potpisivanje ugovora pokazalo je da se na njega, na Tušnju, ozbiljno računa u godinama koje slijede.

– Količinu sreće ne mogu opisati jer je to moj prvi profesionalni ugovor i potpisao sam za klub koji stvarno volim i u kojem sam od djetinjstva. Želim prvenstveno da se zahvalim upravi kluba i stručnom štabu na čelu sa šefom Adnanom Jahićem. Oni daju veliku podršku nama mlađim igračima kako bi što prije došli do seniorskog fudbala. Nadam se da ću opravdati očekivanja stručnog štaba i da ću što bolje igrati u Crveno-crnom dresu, istakao je Hasanović.

Haris je pred početak tekuće sezone odradio prirepeme sa našim prvim timom. Odigrao je i nekoliko prijateljskih utakmica u kojima je pokazao sav svoj talenat i kvalitet.

– Na pripremama su svi prvotimci nama mlađim igračima pružili maksimalnu podršku i to nam je sigurno pomoglo da što bolje igramo u ovoj sezoni. Velika je stvar biti prvotimac FK Sloboda, jer je to klub sa velikom tradicijom i velikom historijom. Danas imamo u našem klubu igrače koji su ostvarili jako velike karijere i to nama mlađima samo daje još jedno dodatno ohrabrenje i dodatan vjetar u leđa da još napornije treniramo, zaključio je Hasanović.

Svoje zadovoljstvo ovim potpisanim ugovorom nije krio ni Gradimir Crnogorac, Harisov trener u juniorskoj selekciji. Ima samo riječi hvale za Hasanovića, za kojeg smatra da je odličan momak, koji iz treninga u trening skupa sa svojim saigračima, naporno trenira kako bi ispoštovao sve zadatake koje se pred njega postave.

– Prije svega čestitam Harisu Hasanoviću i njegovoj porodici na potpisu ugovora. Isto tako drago mi je što nismo ni u jednom trenutku odstupili od našeg klupskog cilja, a to je da što više naše djece koja prolaze kroz omladinski pogon dolaze do ugovora sa prvim timom. Mislim da je Haris Hasanović koji je ovdje već dugi dugi niz godina, svojim radom, trudom i zalaganjem sigurno zaslužio ovaj profesionalni ugovor. Bio je kapiten i svih selekcija, od pionira, kadeta i sad juniora. Mogu samo da mu poželim puno sreće i da nastavi ovim radom. Nadam se da će u skorije vrijeme biti jedna od naših okosnica u prvom timu. Sigurno da ima još ove djece u juniorskoj i kadetskoj selekciji koja zaslužuju pažnju našeg kluba. Vjerujem da ukoliko nastave ovako da treniraju i rade, da će u što skorije vrijeme isto kao i Hasanović potpisati ugovor sa FK Sloboda, naglasio je Crnogorac.

Osim što je prošao sve selekcije Crveno-crnih, Hasanović je prošao i sve omladinske selekcije našeg nacionalnog tima. Sa ponosom je nosio dres reprezentacije BiH, a vjerujemo da ništa drugačije neće biti ni kada su u pitanju Crveno-crni dres i nastupi u najelitnijem rangu bh. fudbala. Veliku podršku daje mu i njegova porodica koja je uvijek tu za njega i sa ljubavlju prate svaki njegov meč.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima