back to top

Ovo je cifra koju Saudijci nude Pjaniću

Drugi upravo čitaju

Iskusnog veznjaka Barcelone, gdje nije u prvom planu kod trenera Xavija Hernandeza, želi ekipa Al-Nassra iz Saudijske Arabije i spremna ga je dovesti u svoje redove.

Na dovođenju Pjanića insistira francuski trener Rudi Garcia. Bh. veznjak je glavna želja za ljetni prijelazni rok i klub će pokušati sve kako bi ga angažovao.

Barcelona jedva čeka da se riješi ugovora kojeg Pjanić ima. On iznosi šest i po miliona eura godišnje i poprilično je opterećenje za budžet kluba.

Al-Nassr je spremio Pjaniću itekako primamljivu ponudu. Novinar Ekrem Konur tvrdi da su Saudijci voljni 32-godišnjem veznom fudbaleru dati platu između sedam i osam miliona dolara po sezoni i to je svakako novac kojeg vjerovatno nigdje drugo neće dobiti.

 

Ovo je ponuda o kojoj će bh. fudbaler sasvim sigurno razmisliti, ali pitanje je želi li Pjanić napustiti Evropu jer smatra da još uvijek dosta toga može ponuditi.

Njegov cilj je bio da se dokaže Xaviju Hernandezu u predsezoni. Međutim, jasno je rečeno da se na njega ne računa previše i da bi najbolje bilo da on karijeru nastavi negdje drugo.

Podsjetimo, Pjanić je u ljeto 2020. godine stigao u Barcelonu u razmjeni s Juventusom za Arthura Mela, ali dolazak na Camp Nou se ispostavio kao greška.

Nije se bh. fudbaler naigrao kod tadašnjeg trenera Ronalda Koemana zbog kojeg je prošle sezone otišao na posudbu u Bešiktaš.

gol.ba

Možda te zanima