back to top

Otkrivamo: Ovo je razlog što je Asmir Begović napustio kamp reprezentacije!

Drugi upravo čitaju

Asmir Begović sinoć nakon utakmice napustio kamp naše fudbalske reprezentacije.

Mnogi mediji počeli su pisati kako se Begović oprostio od dresa BiH, pa smo provjerili ove informacije.

Slavica Pecikoza, glasnogovornica NSBiH, potvrdila je da nije bilo nikakve drame kada je Begović tražio razgovora sa selektorom Dušanom Bajevićem.

“Razgovarao je sa selektorom i donio odluku da ode. Moram odmah naglasiti da nije bilo nikakve drame u vezi svega što se dogodilo. On je izrazio želju da se vrati klupskim obavezama, selektor mu je to dozvolio”, potvrdila je glasnogovornica NSBiH.

Najveći razlog Asmirovog napuštanja kampa Zmajeva će ostati enigma dok se ne javi zvanično. Istina je da je razočaran zbog neuspjeha u baražu, ali..

“Odmah da kažem da Begović nije pobjegao, kako to neki žele predstaviti. Najveći razlog je taj da se BiH nije plasirala na Euro. Možda je on očekivao da će braniti protiv Nizozemske, ali mu duel sa Poljacima nije važan, niti u jednom smislu i zbog toga je izrazio želju da ode. Ne opravdavamo ga, ali svako ima pravo da bira”, kazali su iz Nogometnog saveza BiH za naš portal.

Asmir Begović je napravio procjenu da mu je bolje vratiti se u Englesku, nego ponovo sjediti na klupi. On se boji situacije sa COVID-19 i strah ga je da se sve ne zakomplicira, da neće moći uhvatiti avionsku vezu sa Velikom Britanijom.

Begović ima i problema sa povredom koljena.

Možda te zanima