Odbrana Barcelone na remontu, dolaze provjerena imena

Drugi upravo čitaju

Odbrana Barcelone svaki meč primi gol, čelnici žele provjerena imena

Kad je Joan Laporta preuzeo funkciju predsjednika i odbradio prvi prijelazni rok po povratu u klub rekao je da je Barselona ponovo konkurentna na svjetskom tržištu, od početka 2022. šalje signale da je spreman za veliki prasak, pominjao čak mogućnost kupovine Erlinga Halanda, ali će, sva je prilika, morati da se zadovoljni B produkcijom.

Tako je sve izvesnije da će na Nou Kamp stići Alesio Romanjoli. Kapitenu Milana na ljeto ističe ugovor, djeluje da ga neće obnoviti, jer ima poziv iz Katalonije, a kako je ove srijede izvestio madridski As, usmeni dogovor oko selidbe u novu sredinu je već sklopljen i samo se čeka kraj prvenstva u kome se ekipa Stefana Piolija bori za skudeto.

Najveći dio posla završen je posredstvom Mina Rajole, uticajni menadžer je zastupnik Romanjolija, ujedno u gotovo prijateljskim odnosima sa predsjednikom Barse, Laportom. Kad su se njih dvojica prethodni put sreli mediji su prenijeli da je tema razgovora bio potencijalni transfer Halanda iz dortmunske Borusije, međutim, ispostavilo se da su utanačili detalje ugovora za štopera.

Na taj način će poslje godinu dana pokušaja Barselona napokon dobiti Romanjolija, s tim da prethodnog ljeta nije baš bila u stanju da plati oko 20.000.000 eura koliko su zahtjevali Rosoneri na ime obeštećenja.

S obzirom na ne baš sjajnu odbranu, a ona je primila gol na svakoj od minulih šest utakmica, trener Xavi je svjestan da mora da rekonstruiše dio tima u kome Gerard Pike već polako privodi kraju karuijeru, a Ronald Arauho i Erik Garsija tek povremeno deluju stabilno. Od bivšeg člana Rome i Sampdorije se, s obzirom da je u najboljim igračkim godinama (27) očekuje da doprinese defanzivnoj čvrstini.

Na Nou Kampu su svjesni da su im potrebni bolji igrači od sadašnjih i zato su se čelnici usmerili na one sa pobedničkim mentalitetom.

Jedan takav je Cesar Aspilikueta, koji bi poslje deset godina mogao da napusti Čelsi. Naročito poslje nestabilne situacije u londonskom klubu izazvane prinudnim povlačenjem Romana Abramoviča. Aspilikueta ulazi u završnu godinu saradnje sa Plavcima i ima indicija da bi mogao da završi misiju u Engleskoj.

Što se tiče suprotne strane odbrane, Đordiju Albi je neophodna podrška i zato Barsa razmišlja Haviju Galanu iz Selte, jednom od statistički najboljih bekova Primere, s obzirom da je u dosadašnjem toku prvenstva dobio najviše duela na toj strani terena. Ovaj tekst vam donosi Mozzart kladionica.

Pročitajte i ovo:

Možda te zanima