NK Kolina spremna za nastavak sezone, Korda najavio bolje rezultate

Drugi upravo čitaju

Ekipa NK KOLINA iz Ustikoline,član druge lige FBiH-centar,jesenji dio prvenstva završila je na 7 mjestu sa 24 osvojena boda.

U 15 odigranih kola zabilježili su 8 pobjeda, pretpjeli 7 poraza uz pozitivnu gol razliku od plus 8 golova (25:17).

Ostvarenim rezultatima jesenas zadovoljni su njihovi vjerni navijači, ali i svi stanovnici ovog prelijepog mjesta na ljepotici Drini. Ostvareni su trijumfi nad
rivalima: Stupčanica, Krivaja, Usora, Rudar, Ilijaš, Moščanica…na domačem terenu i u posljednjem kolu u gostima u Sarajevu protiv ekipe SAŠK NAPREDAK.

Sigurno da bi ovaj rezultat bio još bolji da u pojedinim mečevima nije bilo problema u sastavu zbog bolesti igrača, povreda, kartona a i nedostatak sportske sreće je u pojedinim mečevima (Unis,Natron,Borac…) doveo do ovakvog jesenjeg bodovnog bilansa. No,svi u klubu su zadovoljni jesenjim rezultatima i igrom i vjeruju da će proljeće biti još uspješnije.

nk kolina
NK Kolina spremna za nastavak sezone

O nastavku prvenstva, igračkom kadru, test utakmicama, ambicijama i planovima za nastavak prvenstva, više nam je rekao legenda nogometa na području Bosansko-podrinjskog kantona,igrač koji je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za brojne klubove u našoj zemlji, stameni Haris Korda:

“Nakon dugo godina Kolina je ponovo zaigrala u drugoj ligi, a ostvarenim jesenjim rezultima svi u klubu kao i naši navijači su zadovoljni. Sigurno da bi naši rezultati bili još bolji, ali smo imali nesreću sa koronom pred sami start prvenstva, a što se odrazilo na tim i poraz od Natrona (1:2) na domaćem terenu. Kasnije smo pobjedili sve utakmice kući i SAŠK Napredak na strani, osvojili 24 boda i zauzeli 7 mjesto a čime smo prezadovjni.”, dodavši:

“Iako su svi mislili da će lahko sa nama, mi smo pokazali svoju snagu i kvalitet. Ekipa je spoj iskustva(Šuntić, Crneta, Dučić, Haznadar, Gabela, Korjenić…) i mladosti (Polovina, Čavrk, Karahodža…) a šef je iskusni trener Dževad Odžak koji sjajno vodi tim. Moram istaći da je klub sjajno organizovan,čak predobro za ovaj rang takmičenja, Predsjednik je Amir Polovina, a glavni sponzor je veliki prijatelj sporta i našeg kluba Mustafa Duraković.”

nk kolina
Korda traži nove pobjede

Korner: U toku su pripreme za nastavak prvenstva. Kakva je atmosfera u timu ?

“Sa pripremama za nastavak prvenstva,a gdje očekujemo još bolje igre i rezultate, započeli smo 17 januara. Radili smo na našem stadionu u Ustikolini i balonu ŠF „Libero“ u Goraždu a gdje smo imali sve uslove za obavljanje ove faze priprema. Sve je odrađeno po zamisli stručnog štaba i svi igrači su već sada spremni za nastavak prvenstva.Moram istaći da smo prvi dio priprema,kada je u pitanju fizička sprema,odradili sa poznatim i priznatim atletičarima Zaimom Šumanom i Emirom Hastorom,a koji su nam svojim stručnim znanjem i iskustvom dosta pomogli da budemo jači,brži,izdržljiviji…”


Korner: U ovom periodu igraju se test utakmice…?

“Kao i svaki tim,tako smo i mi počeli igrati te kontrolne mečeve, a gdje je svaki igrač dobio priliku da se nametne stručnom štabu i izbori mjesto u rosteru. Iako rezultat nije bio u prvom planu, nego uigravanje taktičko tehničkih finesa igre, u tim mečevima smo pokazali veliku spremnost, požrtvovanje, borbenost, htijenje i vidljivo je da je ekipa već sada spremna za proljetna iskušenja, a gdje je nas čeka 15 teških i neizvjesnih mečeva.No,mi ćemo već od prvog kola nastavka i meča protiv Pobjede u gostima. U test utakmici u Foči odigrali smo protiv Sutjeske 3:3, u Rogatici pobijedili domaću Mladost 0:1, izgubili u Sarajevu od Famosa
1:0, i u nedelju u Sarajevu odigrali neriješeno 2:2 protiv Moščanice.”

“Generalku za početak prvenstva igračemo protiv Azota ovoga vikenda i sigurno da će šef Odžak u ovom susretu naći početnih jedanaest za nastavak prvenstva,ali i 7,8 koji će biti spremni ući sa klupe u svakom trenutku i protiv svakog rivala.”

Igrački kadar

E.Osmanspahić, Fočo. Crneta, Gabela, Karahodža, A.Osmanspahić, Korda, Korjenić, Šuntić, Pleh, Bezdrob, Polovina, Džebo, Begović, Haznadar, Čavrk, Karović, Marić, Mujezinović…

nk kolina
NK Kolina odradila uspješne pripreme

Razgovarao Rešad MAMELA

Možda te zanima