back to top

Pripreme Azota u punom jeku

Drugi upravo čitaju

Pripreme Azota u punom jeku, u proljetnom djelu prvenstva očekuje se puno bolja igra, Dragolj: U proljeće bićemo mnogo bolji

Ekipa NK AZOT iz Vitkovića, član druge lige FBiH-centar, jesenji dio prvenstva završila je na desetom mjestu. U 15 odigranih mečeva zabilježili su 6 pobjeda, dva puta remizirali i prtrpjeli 7 poraza i sakupili 20 bodova.

Sigurno da je tim koji predvodi nekadašnji sjajni igrač Admir Raščić, a za koji su nastupali Isaković, Mašić, Ajanović, Rašidović, Ćulov, Kostić, Duhović, Aljukić, Hodžić, Bajrica…imao kvalitet i znanje za mnogo bolji plasman, ali dosta faktora je uticalo da je popularni „Hoffenheim“ sa Drine završio tek na desetoj poziciji.

pripreme azota u punom jeku
Pripreme Azota u punom jeku

Detaljna analiza i plan za proljetni dio prvenstva

U zimskoj pauzi agilna uprava kluba, na čelu sa neumornim predsjednikom Amirom Dragoljom, zajedno sa stručnim štabom Admir Raščić-Sead Gabela, izvršila je detaljnu analizu protekle jeseni i donijela adekvatne zaključke, ali i planove,  za nastavak proljetne sezone.

O pripremnom periodu, test utakmicama, igračkom kadru, planovima i ciljevima  u nastavku sezone uvijek spreman za saradnju, ljubazni predsjednik kluba Amir Dragolj, rekao nam je sljedeće:

”Naš tim krenuo je sa pripremama za nastavak sezone 18 januara i već uveliko igrači su u trenažnom procesu. Radimo na našem stadionu a gdje imamo sjajne uslove za ovu prvu fazu rada, a gdje stručni štab radi stručno na pripremi igrača po pitanju fizičke spreme, izdržljivosti, skočnosti svakog igrača. Za sada sve ide po planu, nema povreda, svi igrači bez pogovora izvršavaju sve zamisli stručnog štaba.”

Korner: Sigurno ste planirali i kontrolne mečeve u ovom pripremnom periodu ?

Naravno, naš stručni štab dobro je sve isplanirao, već igrači rade sa loptom, a u nedelju igramo prvi test meč u Foči protiv Sutjeske. Planirano je da odigramo još 4,5 kontrolnih mečeva a u kojima će svaki igrač dobiti priliku da pokaže svoj kvalitet, znanje, talenat, borbenost…Već smo dogovorili meč protiv ekipe Drina (Višegrad), potom Mladost (Rogatica), zatim prvoligaša ekipe Goražda, a generalka će biti protiv  ekipe Kolina iz Ustikoline. Očekujemo od svih igrača koji konkurišu za početnih jedanaest da budu  maksimalno spremni, motivisani, borbeni jer nas u proljeće čeka 15 zahtjevnih utakmica. U svakom tom meču igrače samo najspremniji, najbolji, najborbeniji…jer želimo, a to nam je i cilj, da na proljeće budemo mnogo bolji i učnkovitiji  i završimo na kraju među prvih 6,7 ekipa.

pripreme azota u punom jeku
Pripreme Azota u punom jeku

Korner: U toku je prelazni rok. Ima li promjena u svlačionici ekipe Azota ?

U našem timu nije bilo ništa spektakularno, vratio nam se je Lepenica iz ekipe Kolina, naš Aljukić trenira sa Goraždem, gdje je na probi, pa vidjećemo kako će to završiti. Ima igrača iz okruženja koji bi htjeli ponijeti dres Azota, ali vidjećemo šta će o tome zadnju riječ dati stručni štab. Želim da pozdravim u ime cijelog kluba naše vatrene i frenetične navijače, popularne „Nitrogence“ čiji povratak na tribine svi jedva čekamo, jer oni su svojim bodrenjem i podrškom naš 12 igrač na travnjaku.

Možda te zanima