Newcastle spreman za dovođenje najzvučnijeg pojačanja, dolazi iz Real Madrida

Drugi upravo čitaju

Finansijsku moć Newcastle Uniteda na svojoj koži je najbolje osjetio Milan koji je mjesecima pokušao da dovede Svena Botmana, ali je na kraju defanzivac završio na St. James Parku.

 

Osim što su sposobni dovoditi igrače ispred nosa velikanima, izgleda da su u Newcastle Unitedu odlučni da pokažu da mogu angažovati i igrače iz najboljih timova današnjice.

Izvještaji iz Španije govore da su Svrake krenule po Marca Asensija, odličnog ofanzivca Real Madrida što bi bilo najzvučnije pojačanje do sada.

 

Asensio i nije toliko standardan u Realu pa se vrlo lako može desiti da napusti Santiago Bernabeu i zaputi se u Englesku.

AS piše da Kraljevi za reprezentativca Španije žele najmanje 50 miliona eura, iznos koji i ne predstavlja veliki izazov za Newcastle United.

Inače, osim Botmana u klub koji će u novoj sezoni imati visoke ambicije još su stigli Matt Target koji je otkupljen od Aston Ville te pouzdani čuvar mreže Nick Pope.

Do sada je na tri transfera potrošeno 66 miliona eura, manje nego zimus kada su transferi Brune Guimaraesa, Kierana Trippiera i Chrisa Wooda koštali 100 miliona.

Svrake su najbogatiji klub na svijetu zahvaljujući fondu PIF fondu na čelu sa sudijskim princem Mohammedom bin Salmanom i njegovo bogatstvo se procjenuje na 18 milijardi dolara.

gol.ba

Možda te zanima